Bærcrumble med müsli og dadler

Chiagrød med kakao og avokado

Chiagrød med kakao og avokado

Chiagrød er meget populært – og med god grund. Det er nemt, det smager godt og så er det sundt. Grøden i sig selv er også lidt mere let at spise end en havregrød, som til tider godt kan blive lidt tung. I denne chiagrød er chiafrøene blandet med en smoothie, som bl.a. indeholder avokado, banan og usødet kakao. Utrolig lækker smagsoplevelse 🙂 Du vil sagtens kunne lave den enten morgen eller aften. Det tager ikke mere end 10 minutter at få den færdig – tiden hvor chiafrøene suger væske til sig, i mens du blender smoothien sammen. Så nemt er det. Jeg toppede den med blåbær, mango og hampefrø, som jeg rørte i efter billedet var taget. Jeg tænker, at lidt hakkede mandler også ville være rigtig fint at komme i.

Du kan sagtens spise den i en skål, men hvis det skal gå lidt stærkt, så er den også fin i et glas, så du kan have den med på farten. Super smart 🙂

Om jeg var meget sulten, ved jeg ikke, men jeg spiste det hele. Der blev det store og det lille glas ud af portionen. Vurdér selv, hvad du kan spise.

For mere inspiration på lækker chiagrød, se her.

Chiagrød med kakao og avokado

 Nem chiagrød med kakao (en stor portion)


2 spsk chiafrø
1 dl vand
1 frossen banan i mindre stykker
1 avokado
2 spsk usødet kakao
1 dadel
2 dl mælk (det kan både være ko- eller plantebaseret)

Toppings: Blåbær, mango og hampefrø

  • Læg chiafrøene i blød i vandet i ca. 10 min. Rør lidt rundt i det, så alle frøene får mulighed for at suge væske til sig. Det bliver en geleklump til sidst.
  • I mellemtiden kan den frosne banan, avokadoen (uden skræl og sten), kakao, dadel (uden sten) og mælk blendes sammen. Jeg brugte min stavblender.
  • Når det er en ensartet masse, så smag på den. Hvis du ønsker den sødere, så kom endnu en dadel i.
  • Derefter så røres chiagelen i, og den er nu klar til at blive spist. Jeg toppede den med blåbær, mango og hampefrø.

 

Chiagrød med kakao og avokado

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bærcrumble med müsli og dadler