Rødbedejuice med rødkål, ingefær og kanel

Klementin konfekt

Klementin konfekt

Klementin konfekt – eller klementiner overtrukket med mørk chokolade og drysset med pistacienøddekernerne, mandler og frysetørret bær. Dét er bare godt og perfekt i julen.

Jeg laver dem altid i december, nærmere sagt d. 23. eller 24.. Så bliver de sat på bordet sammen med alt det andet konfekt. Her må man sige, at det er et rimelig sundt alternativ til den traditionelle konfekt med marcipan, nougat og chokolade. Klementinerne er et lille frisk pust til alt det tunge slik.

Du kan også lave dem en eftermiddag, hvor du har lyst til lidt lækkert. De tager ingen tid at lave – og hvis man som os, altid har chokolade og diverse nødder og lignende i køkkenet, så er det jo faktisk kun nogle klementiner, som skal købes.

Klementin konfekt


2 klementiner (helst stenfrie)
Ca. 30 g chokolade (jeg bruger min. 70%)
Pistacienøddekerner
Mandler
Frysetørret hindbær eller andre bær

  • Skræl klementinerne og del dem i både. Fjern de hvide tråde.
  • Hak pistacienøddekernerne og mandlerne fint. Læg det hele parat (inkl. frysetørret bær og hvad du ellers vil kommer på klementinerne).
  • Find et stykke bagepapir og læg på bordet.
  • Smelt chokoladen i en skål i mikroovnen (pas på det ikke brænder på) eller over vandbad.
  • Når chokoladen er smeltet, så dypper du en klementinbåd i chokoladen, lægger den på bagepapiret og drysser med nødder eller frysetørret bær eller noget tredje. Dette gør du med alle klementinbådene.
  • Lad chokoladen stivne.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.

Klementin konfekt

 

Klementin konfekt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbedejuice med rødkål, ingefær og kanel