Scrambled eggs med grønt

Blåbærhavregrød med farverige toppings

Blåbærgrød med farverige toppings

Blåbærhavregrød er en af de flotteste grød versioner, som jeg kender. Farven bliver fuldstændig magisk. Smagen er mild af blåbær. 

Denne morgen havde jeg en lille toppingfest, så jeg fandt stort set alt frem fra skabene, og så var det ellers bare at komme det på grøden. Du kan se i dette indlæg, hvad jeg plejer at have i mine køkkenskabe. Det gør det en del lettere at eksperimentere, hvis man fast har en masse lækre ting.

Blåbærhavregrød med farverige toppings (1 portion)


1 dl havregryn (jeg bruger grovvalsede, men finvalsede kan også bruges)
2 dl mælk/vand (hvad du bedst kan lide. Nogle gange laver jeg den på hel mælk, andre gange på halv mælk/halv vand)
1 dl økologiske blåbær
½ spsk chiafrø
Salt

  • Du kan enten lave grøden i en gryde på komfuret eller i en skål i mikroovnen.
  • Bland alle ingredienserne sammen undtagen salt. Kog det sammen til en ønsket konsistens.
  • Når jeg laver det i mikroovnen, så gør jeg det af 2 minutters intervaller, så det ikke koger over.
  • Smag til med salt.
  • Top med ønsket topping.

Forslag til toppings

Bananskiver
Tynde æblebåde
Kiwibær (kan købes i bl.a. Lidl og Føtex)
Kakaonibs
Peanutbutter (uden tilsat sukker)
Æblegrød (F.eks. en hjemmelavet)
Hampefrø
Chiafrø
Frysetørret bær
Kokosflager/revet kokosmel
Nødder (i dette tilfælde var det macadamianødder)
Mælk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Scrambled eggs med grønt