Græskargryde med kokosmælk

Æblegrød med vanilje

Æblegrød med vanilje

Æblegrød er en klassisk efterårs spise. Denne indeholder vanilje og ingen sukker – heller ikke sukkererstatning..

Inden du fylder din æblegrød med sukker, så prøv lige at smag på den. Hvis du har brugt nogle rigtig søde æbler, så behøver man faktisk ikke tilsætte ekstra sukker. Det er de færreste gange, at jeg gør det. Hvis der alligevel skulle blive brug for det, så bruger jeg altid kokossukker. Det kan du finde i stort set alle dagligvarebutikker.

Til denne æblegrød har jeg tilsat vanilje. Æble og vanilje er bare rigtig gode venner. Men faktisk kan du tilsætte lidt revet ingefær eller kanel til din æblegrød. Det smager også lækkert.

Jeg bruger æblegrød til mange forskellige ting. Som topping på min morgengrød, sammen med lidt mælk/yoghurt/skyr som en lille snack, eller i en lækker trifli. Du kan også bruge den som sødning i f.eks. kager.

Æblegrød


1.5 kg æbler (f.eks. Ingrid Marie)
1 vaniljestang
½-1 dl vand (Alt efter hvor flydende du vil have den)

  • Fjern æblehuset fra alle æblerne.
  • Skær æblerne i små stykker.
  • Kom dem i en stor gryde.
  • Start med at komme ½ dl vand i gryden (og så kan du altid spæde op med mere).
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både korn og stang ned til æblerne.
  • Lad det simre under låg til æblerne er bløde. Det tager ca. 10-15 min.
  • Hvis du ønsker en grov æblegrød, så mos bare æblerne med en ske og lad skrællerne blive. Hvis du ønsker en mindre grov, så blend det hele til en ensartet masse med en stavblender.
  • Smag på den. Mangler den sukker? Så tilsæt lidt til du synes, at grøden er sød nok.
  • Skold to glas med kogende vand og hæld æblegrøden på dem.
  • Opbevares på køl i ca. 7 dage.
  • Æblegrøden kan sagtens fryses ned – og tages ud, når er er brug for det.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskargryde med kokosmælk