Wok med kylling og grøntsager

Spicy græskarsuppe toppet med basilikumcreme og rugbrød

Spicy græskarsuppe med basilikumcreme og rugbrød

Græskarsuppe er en af mine favoritretter om efteråret. Denne er dejlig cremet og spiced op med chili og gurkemeje. Derudover er den toppet med basilikumdressing og ristet rugbrød. Den tager ikke særlig lang tid at lave, så den egner sig rigtig godt som en hverdagsret. 

Spicy græskarsuppe toppet med basilikumcreme og rugbrød (3 pers.)


Græskarsuppe:

1 stort hokkaido græskar (ca. 1300 g)
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1-2 tsk salt
Friskkværnet peber
1 stort rødløg
1 chili (smag på den. Juster i forhold til, hvor stærk en chili du har fået fat i)
Ca. 15 g frisk gurkemeje
1 spsk rapsolie
1 l grøntsagsbouillon
1 dl skyr/græsk yoghurt

  • Vask græskarret grundigt. Skær det midt over (brug en skarp kniv), fjern kernerne og skær det i grove stykker. Kom stykkerne i en frysepose.
  • Pres hvidløget. Kom hviløget, olie, salt og peber i posen med græskar. Tryk på posen, så græskarret bliver smurt ind i det. Hæld det ud i et ovnfastfad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag det i ovnen i 25 min på 200 grader. Græskarstykkerne skal være færdigbagte (bløde).
  • Hak løget, chilien og gurkemejen fint. Svits det hele i olie i en stor gryde i 10 minutter ved lav-medium varme. Rør rundt.
  • Hæld grøntsagsbouillon ved. Når græskarret er bagt færdig, så tilsættes det til gryden.
  • Lad det koge i 5 min.
  • Blend det hele til en ensartet suppe med en stavblender – eller i en blender. Jeg bruger altid min stavblender.
  • Tilsæt skyr og blend det i suppen.
  • Smag til med ekstra salt, peber og/eller chili.
  • Hvis konsistensen er for tyk, så kan du altid tilsætte lidt ekstra vand/bouillon.

Toppings

Et par rugbrødsskiver per person

  • Rist skiverne hårdt.
  • Skær dem i små stykker.
  • Krydr dem eventuelt med salt og peber – eller dit yndlingskrydderi.

Basilikumcreme:

1½ dl skyr/græsk yoghurt
6 kviste basilikum
Salt

  • Fjern bladene fra basilikumkvistene og blend dem sammen med skyr.
  • Smag til med salt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wok med kylling og grøntsager