Sommerlige ribsmuffins med spelt

Sommerruller/friske vietnamesiske forårsruller

Sommerruller/ friske vietnamesiske forårsruller

Summer rolls eller sommerruller er friske, vietnamesiske forårsruller. De er lavet af et tyndt rispapir, som er foldet rundt om lækkert fyld. Fyldet kan være grøntsager, kød, fisk og/eller frugt. Kun ens fantasi sætter grænsen. Sammenlignet med almindelige forårsruller, så er de her ikke stegt. Når man har lavet sin rulle, så spiser man den simpelthen bare. Lidt a la mexicanske pandekager – bare vietnamesisk style. Ved at marinere kødet og/eller lave en dip til at dyppe forårsrullen i, så ender du ud med en virkelig smagfuld ret. Jeg var lige ved at skrive “nem”. Det er den i og for sig også. Altså nem at lave. Men det tager tid. Hav lige det i mente, når du sætter dig for at lave dem. Alle grøntsager skal snittes og så skal rullerne laves. Man kan selvfølgelig sidde og lave rullerne ved spisebordet. Det er super hyggeligt! 🙂 Sidste gang lavede jeg dem dog på forhånd. Det tog mig nok halvanden time at have dem klar. Måske jeg bare skal arbejde på mine snitte og rulle skills 😉

Udover kokos/peanutdippen så kan du også spise hoisin sauce eller soya sauce til dine friske forårsruller. Du kan evt. spice din soya sauce op med lime, chili og hvidløg.

Sommerruller (2-3 personer)


En pakke rispapir

500 g kylling i marinade (jeg bruger tit “Teriyaki sauce med ristet hvidløg” fra Kikkoman)

1 agurk

2 forårsløg

1-2 peberfrugter

2 gulerødder

½ spidskål

1 avokado

1 nektarin eller ½ mango

Et lille bundt koriander eller mynte

Limesaft fra 1 lime

  • Skær/riv alle grøntsager og al frugt meget fint.
  • Skær den marinerede kylling i tynde strimler og steg dem på panden til de er gennemstegte.
  • Hæld koldt vand i et fad (jeg bruger altid vores runde tærtefad).
  • Når du vil samle rullerne, så lægger du et rispapir ad gangen ned i vandet i 2 sek. På dette tidspunkt er de stadig stive, men med tiden (når du lægger fyld på) vil de blive bløde. På denne måde undgår du, at de bliver helt klistrede og besværlige at arbejde med.
  • Læg derefter rispapiret på et spækbræt eller din tallerken (hvis I samler dem ved spisebordet) og begynd nu at lægge grøntsager, frugt, kylling og koriander på midten (som hvis du lavede mexicanske pandekager) og pres lidt limesaft udover. Fyldet ligger altså nu som en lang “pølse”.
  • Nu skal rispapiret foldes. Fold siden på den aflange led op over fyldet. Gør det så stramt som muligt. Fold derefter de to korte sider ind over fyldet. Rul nu fyldet ind over den sidste aflange side til du har en rulle. Håber det gav mening! Og ellers findes der helt sikkert en youtube video derude 😉
  • Du kan evt. skære rullerne over på midten og anrette dem på et fad (se billede). Det ser utrolig indbydende ud.
  • Eller du kan spise dem med det samme med dip til. Opskrift på en dip kommer lige nedenunder.

Kokos/peanutdip


100 ml dåse kokosmælk

2 fed hvidløg

5 spsk peanutbutter

Saften af 1 lime

  • Blend det hele til en ensartet masse.
  • Opbevares på køl i en lufttæt bøtte.

 

Sommerruller/ friske vietnamesiske forårsruller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerlige ribsmuffins med spelt