Linguine med krydret grøntsagssauce

Linguine er en pasta, der er lidt tyndere end f.eks. fettuccine/bånd pasta. Den minder meget om spaghetti, den er dog lidt tykkere. Denne ret med linguine er virkelig nem. Du skal ikke blive skræmt af den lidt lange ingrediensliste – det er ret simple ting. Meget af det har du måske allerede..
Saucen består udelukkende af grøntsager, hertil dejlige krydderier for at spice det hele op. For at få protein har jeg tilsat edamamebønner, som er rige på dette. Spis retten til aftensmad, men resterne dagen efter er også god til frokost! 🙂
Linguine med krydret grøntsagssauce (4 pers)
1 fed hvidløg
1 rødløg
1 dåse hakket tomater
70 g tomat puré
½ squash
100 g cherrytomater
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
250 g edamamebønner (gerne fra frost)
2 tsk timian, tørret
2 tsk basilikum, tørret
½ chili (eller lidt cayennepeber. Jeg plejer at bruge lidt mindre end ½ tsk)
Salt og peber
500 g frisk fuldkorns linguine
Parmesan ost
- Hak rødløget fint og pres hvidløget. Svits begge på en varm stor pande med lidt olie i et par minutter.
- Halver cherrytomaterne og skær resten af grøntsagerne ud i grove stykker. Chilien hakkes meget fint. Fjern evt. kernerne, hvis du har fået fat i en meget stærk én.
- Hæld de hakkede tomater og tomatpuré på panden.
- Tilsæt derefter de hakkede grøntsager.
- Tilsæt krydderierne.
- Lad det simre i ca 10 min. Når grøntsagerne er halvbroder, så tilsæt (de frosne) edamamebønner. De skal have kort tid.
- Imens grøntsagssaucen simrer, kan du tilberede linguine pasta efter anvisningen på pakken.
- Når edamamebønnerne er tøet op i saucen, så er retten færdig. Smag den evt. til med ekstra krydderier.
- Riv lidt frisk parmesan over og nyd.
Ingen kommentarer endnu