Rabarberkage med hvid hvede

Sommer, sol og rabarber. Det er bare den bedste kombination. Denne rabarberkage er næææsten en slags pund til pund kage – Basis ingredienserne er i hvert fald af samme mål. Den er både dejlig sød og frisk syrlig – og så er en god kugle vaniljeis bare perfekt til den. Andet lag rabarber er lagt i et fint mønster – det behøver man jo slet ikke, men jeg synes, at det ser rigtig godt ud! Og så er det egentlig slet ikke særlig svært. Jeg har prøvet at forklare det så godt jeg kan, men hvis du ikke forstår, så prøv at se på billederne eller skriv til mig, så må jeg se, om jeg kan forklare det endnu bedre.
Rabarberkage med hvid hvede
4 æg (ca. 266 g)
266 g rørsukker
266 g blødt smør
266 g hvid hvede
60 g mandelsplitter
1 tsk vaniljesukker
100 g rabarber + 200 g rabarber (renset)
1 spsk rørsukker
1 spsk mandelsplitter
- Afvej æggene med skal på. Afvej nu rørsukker, smør og den hvide hvede ved samme vægt.
- Rør smør og rørsukker sammen.
- Tilsæt et æg ad gangen til smørblandingen mens der røres til en ensartet masse.
- Tilsæt nu den hvide hvede, mandelsplitter og vaniljesukker til dejen. Rør rundt.
- Tænd for ovnen på 200 grader.
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir.
- Hæld halvdelen af dejen i bradepanden.
- Skær 100 g rabarber i 2 cm lange stykker. Læg dem på dejen i bradepanden.
- Hæld den anden halvdel af dejen over.
- Af de sidste 200 g rabarber skærer du stykker, som er lidt kortere end halvdelen af længden på din bradepande, og stykker som lige præcis passer til at blive lagt i midten af de to lange stykker (se billede). Skær e.v.t. stykkerne skråt – det ser rigtig fint ud på kagen. Du kan nu dele hvert stykke i to, så de passer sammen, når du skal lægge mønsteret.
- Læg rabarberstykkerne i et ønsket mønster, og strø med rørsukker og mandelsplitter.
- Bag kagen i ca. 25 min.
- Nyd den alene, med lidt creme fraiche eller en god vaniljeis til 🙂
Ingen kommentarer endnu