Grøn pesto

En pesto kan bruges til alverdens ting! I en pastaret, i sandwichen, på pizza, som fyld i en kyllingfilet, som dip eller i æggemuffins. Det er vidst kun fantasien, som sætter grænsen 🙂 Det er første gang, at jeg laver min egen pesto, og hvor er det bare lækkert! Jeg er så fan af, at man ved lige præcis, hvad der er i. Så den er fri for E-numre og konserveringsmidler – og hvad man ellers kan finde af mærkelige ting på tilsætningslisten…. Denne pesto er ret traditionel og passer som skrevet til nærmest alt. Den er utrolig nem at lave, så det er bare med at komme igang 😀
Se også denne opskrift på rød pesto med soltørret tomat.
Lækker grøn pesto (1 stor glas)
50 g pinjekerner
2 store håndfulde frisk spinat
1 stort bundt basilikum
40 g parmesan (jeg brugte Grana Padano)
1 fed hvidløg
Saft fra en ½ citron
Ca. 0.75 dl olivenolie
Salt og peber
- Skold et glas.
- Rist pinjekernerne på en varm, tør pande. Tag dem af varmen, når de er blevet gyldne.
- Tilsæt pinjekerner, spinat, basilikum, parmesan, hvidløg og citronsaft til en blender. Blend det. Lidt efter lidt tilføjer du olie til du opnår en ønsket konsistens.
- Smag til med salt, peber og måske lidt mere citronsaft.
- Hæld nu pestoen over i det skoldede glas. Hæld lidt olivenolie over pestoen (det bevarer pestoen bedre) og sæt et tætsluttet låg på glasset.
- Opbevares på køl i 1 uge.
[…] salat 125 g blåbær 125 g mozzarella kugler (drænet vægt) En god, grøn pesto (Opskrift på en hjemmelavet) ½ dl solsikkekerner 140 g skiver af serrano skinke (Kan godt […]