Chia-skovbærmarmelade

Luksus lemonade

Der er bare ikke noget bedre end at sidde i solen og nyde et glas kold lemonade – Jo, så skulle det da lige være en iskaffe ved siden af 🙂 Her får du opskriften på en lækker sommerdrik – stærkt inspireret af mit cafébesøg hos La Esquina i København for nogle uger siden. Der fik jeg nemlig den lækreste lemonade. Så jeg blev da nødt til at eksperimentere med min egen i køkkenet.

Det er ikke den traditionelle lemonade med kun citron, sukker og vand. I denne er der bl.a. tilsat æble for sødme, ingefær for lidt ekstra spice og lime for det ekstra pift. Den er super lækker! Hvis du selv juicer æblerne, så vil der højst sandsynligt komme lidt bundfald, men så er det bare lige at vende flasken op og ned et par gange inden servering. Håber I vil kunne lide den 🙂 Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg skal lave den!

Jeg har skrevet, at der kommer ca. 750 ml ud af det. Det er nok en smule mere, for der er knald på smagen, så den kan sagtens fortyndes lidt med enten danskvand eller postevand.

Luksus lemonade (ca. 750 ml)


7 dl æblemost (friskpresset eller en lækker hjemmebragt én)

3 stk økologiske citroner

2 stk lime

40 g ingefær

4 spsk kokossukker

1 dl vand

Nogle myntekviste

Citronskiver

Isterninger

  • Skær skrællen af citronerne (gem citronskrællen), limene og ingefæren.
  • Juice citrusfrugterne og ingefæren i en juicemaskine.
  • I en gryde tilsætter du kokossukker, vand og citronskrællerne. Kog det i 10 min.
  • Lad sukkerblandingen køle af.
  • Tag citrusskrællerne op af sukkerblandingen og smid dem ud, og bland det derefter med æblemost og citrus/ingefærjuicen. Opbevar lemonaden i en tætsluttet flaske.
  • Når det skal serveres så kan lemonaden e.v.t. blive blandet op med lidt danskvand eller alm. vand til ønsket smag, hvis den er lidt for stærk.
  • I en kande kommer du isterninger, citronskiver, myntekviste og lemonaden i. Server straks! 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chia-skovbærmarmelade