Shakshuka – Æg i stærk tomatsauce
Denne nordafrikanske ret kan både spises til morgenmad, frokost og aftensmad. Den er smagfuld og super nem at lave – win win! Til morgenmad spiser vi den bare, som den er (eller min kæreste får ristet rugbrød til). Til aftensmad tænker jeg, at det kunne være lækkert med noget fladbrød/tortilla pandekage, cous cous eller bulgur. Sidstnævnte har vi prøvet – det giver lidt mere mæthedsfornemmelse 🙂
Shakshuka (2 pers)
1 finthakket rødløg
2 fed presset hvidløg
½ spsk spidskommen
½ spsk røget paprika
1 stor peberfrugt skåret i fine tern (el. to små)
½ chili, hakket (eller efter egen smag)
100 g chorizo skåret i skiver
2 store håndfulde frisk spinat (eller to “klodser” frossen spinat)
1 ds hakkede tomater
Salt og peber
4 æg
1 avokado
1 stor håndfuld ærteskud (kan udelades, bredbladet persille skulle også være godt!)
- Steg løg, hvidløg, spidskommen og røget paprika i lidt olie i 2 min.
- Tilsæt derefter peberfrugt, chili og chorizo og steg videre i 5 minutters tid.
- Tilsæt nu de hakkede tomater og spinaten, og lad det simre lidt, så saucen bliver lidt tyk. Smag tomatsaucen til med salt og peber.
- Lav en fordybning i saucen og slå et æg ud i det. Gør det med alle æggene.
- Lad det hele stege til æggene er færdige.
- Top retten med skiveskåret avokado og ærteskud.
Ingen kommentarer endnu