Rocky road fyldt med lækre sager

Shakshuka – Æg i stærk tomatsauce

Denne nordafrikanske ret kan både spises til morgenmad, frokost og aftensmad. Den er smagfuld og super nem at lave – win win! Til morgenmad spiser vi den bare, som den er (eller min kæreste får ristet rugbrød til). Til aftensmad tænker jeg, at det kunne være lækkert med noget fladbrød/tortilla pandekage, cous cous eller bulgur. Sidstnævnte har vi prøvet – det giver lidt mere mæthedsfornemmelse 🙂

Shakshuka (2 pers)


1 finthakket rødløg

2 fed presset hvidløg

½ spsk spidskommen

½ spsk røget paprika

1 stor peberfrugt skåret i fine tern (el. to små)

½ chili, hakket (eller efter egen smag)

100 g chorizo skåret i skiver

2 store håndfulde frisk spinat (eller to “klodser” frossen spinat)

1 ds hakkede tomater

Salt og peber

4 æg

1 avokado

1 stor håndfuld ærteskud (kan udelades, bredbladet persille skulle også være godt!)

  • Steg løg, hvidløg, spidskommen og røget paprika i lidt olie i 2 min.
  • Tilsæt derefter peberfrugt, chili og chorizo og steg videre i 5 minutters tid.
  • Tilsæt nu de hakkede tomater og spinaten, og lad det simre lidt, så saucen bliver lidt tyk. Smag tomatsaucen til med salt og peber.
  • Lav en fordybning i saucen og slå et æg ud i det. Gør det med alle æggene.
  • Lad det hele stege til æggene er færdige.
  • Top retten med skiveskåret avokado og ærteskud.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rocky road fyldt med lækre sager