Rødbededip

Æbletærte med krydret dadel/mandelbund

pa081068

Er der noget bedre end en lun æbletærte på en kold efterårsdag? Nej, det tror jeg ikke.. En opskrift, som jeg er vendt tilbage til år efter år er denne. Den er fra pigerne bag bloggen Plat du jour , som desværre ikke er i brug mere. Derfor vil jeg lige dele den med jer, for det er synd, at denne lækre tærte går i glemmebogen.. Jeg har tilføjet lidt dulce de leche på toppen, og så er den altså rigtig god med en vaniljeis til. Mums 🙂

Æbletærte med krydret dadel/mandel bund


1 spsk kokosolie

100 g mandler

8 dadler

2 æg (delt)

3 tsk kanel

1 tsk vanilje

2 tsk stødt ingefær

1 tsk bagepulver

1 spsk vand

1 stort (rødt) æble

Topping: Hakkede mandler, kanel og evt. dulce de leche

Tilbehør: Vaniljeis, creme fraiche, skyr/yoghurt, flødeskum..

  • Smelt kokosolien.
  • Blend mandlerne groft i en foodprocesser/blender
  • Befri dadlerne for sten og skær dem i mindre stykker.
  • Tilsæt kokosolien, dadlerne, æggeblommerne, bagepulveret og krydderierne til mandlerne, og blend til en ensartet masse. Tilsæt evt lidt vand, hvis din maskine har svært ved at køre massen rundt.
  • Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt dadelmassen i til dejen er ensartet. Hæld nu i  et smurt tærtefad.
  • Skær æblet i meget tynde både. Det nemmeste er at skære æblet i kvarte, fjerne kernehuset og derefter skære æblet i både.
  • Nu kan du pynte tærten med æbler, som du har lyst til. Jeg synes, at det er rigtig dekorativt med æblebådene liggende side og side.
  • Drys med lidt kanel og hakkede mandler.
  • Bag tærten i ca. 25 min på 170 grader. Prik evt i tærten for at se om den er færdig. Der skal ikke hænge noget dej fast.
  • Pynt evt. med dulce de leche.
  • Spis den lun eller afkølet.

 

pa081051pa081063pa081077

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbededip