Rødbededip

Denne cremede, flotte og farvefulde dip af bl.a. rødbeder kan bruges i f.eks. sandwiches eller som tilbehør til middagsmaden.
Rødbededip/spread
500 g rødbeder
1 fed hvidløg
60 g solsikkekerner
1 spsk citronolie (Hvis ikke du har dette, så tilsæt oliven olie og ekstra citronsaft)
½ citron
Salt
- Skrub rødbederne fri for jord og skær dem i mindre stykker. Jo mindre, desto hurtigere tager det at få dem færdigkogt.
- Kog dem til de er møre (tjek med en gaffel ved at prikke i dem). Dippen bliver mere cremet, desto møre de er.
- Tilsæt de kogte rødbeder, et fed hvidløg, solsikkekerner, 1 spsk citronolie og citronsaft til en foodprocesser/blender.
- Blend til en nogenlunde ensartet masse. Smag evt til med ekstra citron og salt.
Her er rødbededippen brugt i en rugbrødssandwich.
Ingen kommentarer endnu