Pavlova med bagte rabarber og jordbær

En af de bedste sommerkager jeg kender, er Pavlova! Den kan laves i en lang række varianter og smager bare godt hver gang! Den helt klassiske er med flødeskum og jordbær. Sidste gang jeg lavede den, kom jeg bagte rabarber og jordbær på toppen. Det gav et godt samspil med den knasende, søde bund og den lidt tunge flødeskum. Hvis du gerne vil lave en lidt lettere version, så kan du erstatte noget af fløden med græsk yoghurt/skyr. Det fungerer lige så godt! 🙂
Pavlova med bagte rabarber og jordbær
Bagte rabarber og jordbær
Ca. 500 g rabarber (renset)
500 g jordbær
100 g rørsukker
1 vaniljestang
- Skær rabarber i ca. 3 cm lange stykker og halver jordbærene.
- Halvér og skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og bland det med lidt af rørsukkeret.
- Kom rabarber og jordbær i et ovnfast fad og tilsæt vaniljerørsukkeret – læg også vaniljestangen ved.
- Bag det i ca. 25 min ved 175 grader. Du kan evt. stikke i rabarberen for at se, om den er mør nok.
- Kom det hele i glas og opbevar på køl til det skal bruges.
Marengsbunden
12 æggehvider
7 dl rørsukker
2,5 tsk klar eddike
3/4 L fløde
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Pisk æggehviderne luftige og faste.
- Tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker.
- Pisk til du kan vende skålen på hovedet uden at få noget marengs i hovedet 😉 Men pas også på med at få den overpisket.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og strø lidt flormelis på bagepapiret. Det forhindrer marengsen i at hænge fast.
- Spred marengsen ud på bagepapiret. Lav siderne lidt højere end i midten.
- Sæt den i ovnen og skru ned på 125 grader. Bag den i 1½ time. Sluk for ovnen og lad den tørre helt ud i ovnen uden at åbne for lågen.
- Den kan opbevares i ovnen til næste dag (det gjorde jeg uden problemer).
- Når kagen skal serveres, piskes fløden til skum og fordeles ud over marengsbunden. Derefter toppes den med de bagte rabarber og jordbær. Kagen kan ikke så nemt gemmes, når først fyldet er kommet på marengsbunden.
Ingen kommentarer endnu