Mango lassi ispind

Sundere bounty bar

P6020799

Den anden dag kom min veninde og spurgte, om jeg ikke kunne eksperimentere med en opskrift på bounty barer. Tjo, hvorfor ikke? Jeg har – hvis jeg selv skal sige det – et rimelig sundt forhold til sukker. Jeg er ikke bange for det, men jeg propper mig heller ikke med det. Kager og søde sager er noget af det bedste jeg ved, og derfor prøver jeg nogle gange at erstatte det raffineret, hvide sukker med andre alternativer – såsom naturligt sukker i form af frugt eller sukkererstatning som sukrin.

De gange jeg har lavet bounty barer tidligere, har jeg brugt kondenseret mælk, hvilket er fyldt med sukker. De smager rigtig godt, det er slet ikke det! Men hvis man kunne tilsætte noget naturligt sukker, og de samtidig smagte rigtig godt, hvad er der så at tabe? Jeg har derfor brugt dadler til at søde disse bounty barer med – og jeg synes selv, at de smager super godt! Håber I synes det samme – og ellers kan jeg stadig sagtens anbefale at bruge den kondenserede mælk 😉

 

Sundere bounty bar (ca. 25 stk)


6 dadler

2 spsk vand

1 ds kokosmælk, den fede del.

2 spsk kokosolie

170 g kokosmel

ca. 300 g mørk chokolade

Evt. frysetørrede bær til pynt

  • Stil en dåse kokosmælk på køl (i mindst 2 timer), så mælken deler sig i en tyk og en tynd del – du skal bruge den tykke, cremede del.
  • Befri dadlerne for sten og skær dem i mindre stykker. Blend dem sammen med vandet til en dadelpasta.
  • I en lille gryde varmes den tykke del af kokosmælken, kokosolie og dadelpastaen ved svag varme. Når det er en ensartet masse, tages gryden væk fra varmen og kokosmel tilsættes.
  • I en lille fryseegnet boks eller fad (som er beklædt med bagepapir) maser du kokosmassen ned, så den ser ensartet og flad ud over det hele.
  • Sæt beholderen/fadet i køleskabet. Efter et par timer, når massen er nogenlunde fast, skærer du passende størrelse barer ud, og ligger dem tilbage i beholderen. Læg den derefter på frys, hvor de rigtig kan blive hårde. Det gør, at det er nemmere at overtrække dem med chokolade.
  • Når de er hårde (måske efter et par timer? Der gik en dags tid med mig, fordi jeg ikke havde tid før) overtrækker du dem med chokolade. Jeg smelter altid 2/3 af chokoladen i mikroovnen i et par minutter og rør rundt undervejs, så du holder øje med, at det ikke brænder på. Tilsæt derefter resten af chokoladen og rør rundt til det hele er smeltet. Alternativet til dette er at smelte chokoladen over vandbad.
  • Pynt de overtrukkede barer med frysetørrede bær (vær hurtig før chokoladen er størknet!), og evt. også resterne af den smeltede chokolade.
  • Nyd! 🙂

P6020804

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mango lassi ispind