Ovnstegt sesamkylling og bulgursalat

Grønkål og spidskålssalat

P5220713 red

Det er egentlig lidt forkert at ligge en opskrift op med grønkål, da det er sæson for denne hen over vinteren, men jeg blev simpelthen fristet nede i grøntafdelingen – Ja, impulskøb kan åbenbart også være grøntsager 😀 Da vi havde lidt spidskål derhjemme, så blev de to kåltyper smækket sammen til aftenens salat. De er begge rige på vitaminer og kostfibre. Kostfibrene er med til at gøre os mætte, og de er derfor meget mere nyttige end det almindelige iceberg salathoved, som stort set kun indeholder vand. Til salaten fik vi kartofler, en krydderurtedressing og helstegt kylling krydret med olie, timian, salt og peber.

Jeg har fået inspiration fra Claus Meyers, Salatværksted.

Grønkål og spidskålssalat (3-4 pers.)


100 g grønkål
100 g spidskål (eller et kvart spidskålshoved)
2 appelsiner
en håndfuld mandler
2 spsk sesam

2 spsk tahin
2 spsk olie med citron
2 spsk honning
2 spsk æblecidereddike
salt og peber

  • Rens kålen godt. Rip grønkålen fri fra stokkene og snit det og spidskålen så fint som muligt.
  • Rist sesam på en varm pande. De skal ikke have særlig lang tid før de begynder at springe rundt i hele køkkenet – tag dem af varmen, når de gør det!
  • Skær appelsinerne fri fra skrællen og snit den i tynde skiver. Hvis der kommer en masse saft ud af appelsinerne, mens du skærer dem, så hæld det over salaten i stedet for i vasken.
  • Mandlerne hakkes groft med en brødkniv.
  • Marinaden til dressing laves af tahin, honning, æblecidereddike, olie med citron (hvis du ikke har sådan en, så tilsæt din normale olie og smag til med citronsaft), salt og peber. Den ser ikke særlig appetitlig ud, men den smager altså godt. Smag den evt. til, hvis du synes, der mangler noget, inden du tilsætter den til salaten. Jeg brugte ikke det hele.
  • Bland kålen, appelsinskiverne og marinaden i en skål, og top med sesam og mandler.

 

P5220717 red

 

Nyd!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegt sesamkylling og bulgursalat