Nem pita-pizza med lækkert fyld
Her får I opskriften på pita-pizza. Tre forskellige slags ovenikøbet – nemlig en med serrano skinke, en anden med chorizo og en tredje med oksekød. Når den skal stå på nem, men samtidig lækker, aftensmad herhjemme, så får vi pita-pizza. De kan selvfølgelig varieres i forhold til fyld alt efter, hvad man kan lide. Pita-pizza er også gode at have med i madpakken dagen efter, for de kan sagtens spises kolde. De består af en hurtig tomatsauce, grøntsager med smag og så en af de tre kødfyld. Meget lækkert! 🙂
Pita-pizza (4 pers.)
8 fuldkorns pitabrød (se efter fuldkornslogoet)
140 g tomat pasta
1 fed hvidløg
2 tsk oregano
2-3 spsk olivenolie
Salt og peber
2 håndfulde frisk spinat
1-2 forårsløg
1 rød snackpeber
1 rødløg
½ glas soltørret tomater, hakket
6 cherrytomater
2 kugler mozzarella
Kød: Serrano skinke (60-120 g), chorizo (ca. 100 g, enten som pålæg eller pølse skåret i skiver) og/eller oksekød (ca. 200 g)
½ chili eller ønsket mængde cayennepeber (til oksekødet)
Rød pesto (Lav din egen eller køb e.v.t. en god chili/soltørrettomat pesto. Der er en god en fra Gestus)
- Del pitabrødene i halve.
- Hæld tomatpastaen i en lille skål.
- Pres hvidløget over i tomatpastaen.
- Tilsæt olivenolien oregano.
- Smag til med salt og peber – og e.v.t. mere oregano.
- Vask alle grøntsager.
- Skær spinaten i strimler.
- Skær forårsløget i små skiver. Du kan sagtens bruge hele løget – bare husk at rense det godt. Der kan godt sidde lidt jord inde i den mørkegrønne del.
- Skær snackpeberfrugten i ringe eller mindre stykker.
- Skær rødløget i ringe.
- Skær cherrytomaterne i kvarte.
- Bland oksekødet med chili/cayennepeber.
- Nu skal pizzaerne samles.
- Læg de halve pitabrød på en bageplade med bagepapir.
- Fordel tomatblandingen på alle pitabrødene.
- Serrano pizza: Læg peberfrugt, stykker af serrano skinke, forårsløg, klumper af mozzarella (som du bare plukker fra kuglen) og til sidst klatter af pesto.
- Chorizo pizza: Læg peberfrugt, rødløg, chorizo, soltørret tomat, cherrytomater og klumper af mozzarella.
- Oksekød pizza: Læg peberfrugt, rødløg, soltørret tomat, små klumper af oksekød og klumper af mozzarella.
- De skal have ca. 10 min i en 200 grader varm ovn (ost skal være smeltet, og oksekødet skal være færdigstegt).
- Top pizzaerne med spinaten.
Ingen kommentarer endnu