Lækker edamamesuppe toppet med chorizo, forårsløg og chili

Kanelsnegle med grahamsmel

 

Kanelsnegle er bare noget af det bedste bagværk, jeg kender. Det er tilpas snasket og tilpas sødt. “Fall is coming”… Og der er bare ikke noget bedre end en god kop kaffe, et tæppe og en lun kanelsnegl alt i mens, at man sidder og ser regnen dale ned..

Derudover er de jo rigtig gode, hvis man skal på tur og have lidt sødt med. De er nemlig dejlig nemme at transportere i en pose.

Jeg laver altid dobbelt portion – og så ryger der en masse i fryseren. Så er det bare at tage dem ud, når de skal bruges. De kan snildt komme i mikroovnen i et minut, og så har du “nybagte” kanelsnegle igen. Dét er da lækkert!

De her kanelsnegle indeholder grahamsmel for at gøre dem lidt mere grove. Hvis du ikke er til det, så erstatter du bare grahamsmel med hvedemel 🙂 Jeg synes stadig, at dejen var dejlig blød, selvom der var lidt groft mel i.

Kanelsnegle med grahamsmel (12-15 stk)


Dej
2 dl mælk
25 g gær
300 g hvedemel
100 g grahamsmel
2 tsk kardemomme
100 g smør
2 spsk rørsukker
1 æg + 1 æg til pensling

Fyld
125 g blødt smør
125 g rørsukker
2½ spsk kanel

OBS: er du til rigtig snaskede snegle? Så øg mængden til; 180 g smør, 180 g rørsukker og 3 spsk kanel. Bunden bliver helt som knasende karamel 😉

Glasur
Flormelis
Vand
Et nip tranebærpulver/eller lidt rødbedesaft for en lyserød farve (kan udelades)

  • Lun mælken til ca. 37 grader (fingervarm) i en gryde eller i mikroovnen.
  • Hæld mælken op i en stor røreskål. Opløs gæret i den lunkne mælk.
  • Skær smørret i tern.
  • Tilsæt alle ingredienserne (inkl. smør) til skålen med mælk og gær og rør det sammen.
  • Jeg æltede dejen til den slap siderne af skålen – jeg brugte min røremaskine.
  • Del dejklumpen i to og form dem til kugler. Lad dem hæve under et vådt klæde i 30 min.
  • I mellem tiden kan du lave fyldet ved at blande alle ingredienserne.
  • Når dejen har hævet færdig, rulles dejkuglerne ud en ad gangen på et oliesmurt bord (brug en smagsneutral madolie), så de ligner et rektangel (ca. 30×40 cm).
  • Smør halvdelen af fyldet ud på hele fladen.
  • Rul fra den lange side, så du har en lang pølse.
  • Skær ca. 2 cm lange stykker af pølsen.
  • Sæt dem på en bradepande med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Lad dem gerne stå tæt på hinanden – så bliver de dejlig svampede. Lad dem hæve i 30 min under et vådt klæde.
  • Pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg.
  • Bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 minutter.
  • Hvis du vil have glasur på, så bland flormelis med vand i passende mængder. Tilsæt eventuelt lidt rødt tranebærpulver eller rødbedesaft til glasuren for en lyserød/rød farve.
  • Med en ske hælder du glasuren udover kanelsneglene.

Kanelsnegle med grahamsmel

 

Kanelsnegle med grahamsmel

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker edamamesuppe toppet med chorizo, forårsløg og chili