Chokolademuffins med bønner og avokadofrosting

Græskargryde med kokosmælk

Græskargryde med kokosmælk og grøntsager

Græskargryde er den perfekte efterårsret. Denne er lavet på kokosmælk og fyldt med dejlige grøntsager og varme krydderier. Retten er nem at gå til og kræver ikke det store – hælder ikke fra pengepungen 🙂 

Jeg serverede retten for min bror og far. Min bror synes, at der manglede kød… 😀 Så hvis du ikke er helt tilfreds med, at det er en vegansk/vegetarisk ret, så kan du snildt tilsætte lidt kylling. Det vil passe rigtig fint til. Men udover det, var de kun positive.

Græskargryde med kokosmælk (4 pers.)


½ hokkaido græskar (ca. 500 g)
2 fed hvidløg
1 rødløg
10 g ingefær
2 spsk kokosolie
2 tsk garam masala
2 spsk karry
1 ds kokosmælk
1 ds hakkede tomater
200 g spinat (det kan både være frossen eller friskt)
2 røde snackpeberfrugter
1-2 gulerødder
1 chili
1 ds kikærter
1 citron
Salt og peber

Tilbehør
Passende mængde ris per person
Mynte
Lidt chili
Græsk yoghurt/skyr/creme fraiche

  • Rens græskarret grundigt. Halvér det og gem den ene del til en anden god gang. Fjern kernerne og skær det i små mundrette stykker. Man behøver ikke fjerne skrællen.
  • Pres hvidløgsfedene, snit løget fint og riv ingefæren (uden skræl).
  • I en stor gryde svitses græskarstykkerne sammen med hvidløg, ingefær, løg, kokosolie, garam masala og karry. Dette gøres i 5 minutter. Hvis det bliver for tørt, så tilsæt lidt ekstra kokosolie.
  • Hæld kokosmælk, hakkede tomater og frossen spinat i. Hvis du har friskt spinat, så vent til aller sidst. Det skal bare lige varmes hurtigt, så det “falder sammen”.
  • Lad det simre i 15 min.
  • Begynd at tilberede risene.
  • Imens skæres gulerødder og snackpebre i mindre stykker.
  • Chilien skæres rigtig fint (smag på den for at vurdere, hvor meget der skal i. Du kan altid servere resten ved siden af retten, så man selv kan bestemme styrken).
  • Kikærterne drænes for vand.
  • Kom gulerødder, snackpebre, chili og kikærter  i retten. Lad det simre i yderligere 10 min.
  • Retten er tilberedt færdig, når græskarret er blødt at tykke i..
  • Smag til med citronsaft, salt og peber – og eventuelt mere karry eller garam masala.
  • Serveres med ris, mynte, chili og lidt syrligt (yoghurt/creme fraiche), hvis man er til det.

6 kommentarer

  • Mette

    Jeg har også brugt den som inspiration en del gange – det bliver lækkert hver gang!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej Mette,
      Tak for din kommentar – det er jeg så glad for at høre 🙂
      Kh Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Superlækker ret, tak for den! Men hvornår skal ingefæren i? Sammen med hvidløget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej SUsanne. Hov, tak for din kommentar! Det skal nemlig steges sammen med hvidløget og de andre ingredienser i det punkt 🙂
      Håber du vil lide den.
      Kh Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Susanne

      Tak. Vi lavede retten i weekenden og der går helt sikkert ikke længe, før end den kommer på bordet igen. Virkelig lækker og varm krydret ret, der passer perfekt til efterår.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Det er jeg bare så glad for at høre! Tusind tak for din tilbagemelding.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolademuffins med bønner og avokadofrosting