Koldhævede fuldkornsboller

Den lækreste chiagrød med bærkompot

chiagrød med bærkompot

Hvis du ikke har prøvet chiagrød endnu, så synes jeg helt klart, at du skal prøve at springe ud i denne. Det smager så godt! Og så bliver man jo hel glad i låget af de flotte farver! 🙂 Det tager ingen tid at lave, så det er bare med at få købt ind og komme i gang. Du finder chiafrø nærmest overalt nu. Så der er ingen undskyldninger 😉

Chiagrød med skovbær/vanilje-kompot (2-3 pers.)

Chiagrød

3 spsk chiafrø

3 dl neutral yoghurt eller 2.5 dl neutral skyr og 0.5 dl mælk

3 hakkede dadler

10 grofthakkede mandler

0.5 tsk vanilje

  • Det hele blandes rigtig godt sammen i en tætlukket beholder/glas. Sørg for at chiafrøene er ligeligt fordelt.
  • Stil på køl i mindst 3 timer – Jeg laver den altid klar om aftenen, og så er den god næste morgen.
  • Hvis du synes grøden er for tør, så tilsæt lidt ekstra væde, når den skal spises.
  • Den kan opbeares på køl i et par dage.

Skovbær/vanilje-kompot

  • Jeg plejer altid at bruge en hel pose skovbær, som så kan bruges som topping i ugens løb.

300 g frosne skovbær (Her kan du selvfølgelig bruge lige de bær, som du har lyst til)

1 vaniljestang (eller 0.5 tsk vanilje eller 1 tsk vaniljesukker)

3 spsk kokossukker (eller anden sødning)

  • Kog bær og vanilje til bærene er optøet. Hvis der er meget væde, så hæld en smule fra eller lad det hele koge lidt mere til vandet er fordampet.
  • Smag til med kokossukker.

På dagen, når du vil spise grøden, så kan du blande noget af skovbær/vanilje-kompotten i chiagrøden. Det giver en rigtig dejlig, frisk smag. Jeg har blandet det sådan så, jeg fik tre forskellige farver. Derudover har jeg lagt det i lag med müsli og lidt jordbær og blåbær. Hvis tiden er knap, så er det jo også bare at toppe chiagrøden med det.

chiagrød med bærkompot

God fornøjelse! Du må meget gerne give en tilbagemelding, hvis du har prøver den.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede fuldkornsboller