Juleopskrifter - God inspiration til salt og sødt

Spejlæg med spinat, gulerødder og svampe

Spejlæg med spinat, gulerødder og svampe

Spejlæg med spinat, gulerødder og svampe – og så lige krydret med friskrevet parmesan, salt og peber. Dét er godt! Det er så nemt lige at peppe det klassiske spejlæg op til en luksus version. Vi har spist det i weekenden mange gange, og det har været en vinder altid.

Nå, så gik der lige over en måned, hvor jeg slet ikke har været herinde på bloggen 🙂 Tiden er gået med min skønne familie og andre hyggelige sager. Det har jo både været jul, nytår og nu er vi godt i gang med januar måned. Tiden flyver… Men nu er jeg her – og jeg håber snart, at lyset vil titte lidt mere frem. For lyset er helt klart en stor faktor til, at jeg ikke har lavet nogle nye opskrifter. Det er svært at få taget flotte billeder, når vejret er gråt i gråt… 🙂 og formiddagen (når Nora er i vuggestue) går som regel med jobsøgning…

Men nu til den der opskrift 😉

Jeg elsker, elsker, elsker morgenmadsretter. Der er bare ikke noget bedre, og jeg synes, at det er overraskende nemt at gøre dem mere grønne. Som skrevet, så er vi ret så glade for de her grønnere spejlæg. Håber I vil prøve at springe ud i dem.

De klassiske scrambled eggs har jeg også leget lidt med, og du kan få opskriften lige her.

 

Spejlæg med spinat, gulerødder og svampe

Spejlæg med spinat, gulerødder og svampe (2 stk)


2 æg
1-2 gulerødder (alt efter hvor store de er)
1-2 håndfulde frisk spinat, skyllet
Lidt svampe (jeg brugte ½ portobello)
Friskrevet parmesanost
Salt og peber
Olie til stegning
evt. stegt bacon, ristet rugbrød, bolle eller hvad du har lyst til

  • Spiralize, riv eller brug din kartoffelskræller til at få fine, tynde, lange strimler af guleroden.
  • Skær svampene i skiver.
  • Læg halvdelen af guleroden og spinaten på en varm pande med olie. Lav gerne en fordybning i midten – som en lille rede.
  • Slå ægget ud i fordybningen.
  • Gør det samme igen med den sidste halvdel af gulerod og spinaten samt æg.
  • Lad svampene stege med på panden.
  • Æggene steges til æggehviden er stivnet og blommen stadig flydende.
  • Riv parmesan ud over æggene, og krydr med salt og peber.
  • Anret spejlæggene med ristet rugbrød og de stegte svampe.
  • Velbekomme 🙂

 

 

I må have det godt så længe

Kh Michala

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleopskrifter - God inspiration til salt og sødt