Chiagrød toppet med peanutbutter, kompot, granola og yoghurt

Jordbær ispind overtrukket med hvid chokolade og mandler

Jordbær ispind overtrukket med hvid chokolade og mandler

Jordbær ispind med yoghurt og vanilje. Luksus udgaven er overtrukket med hvid chokolade og mandler. Den smager dejligt af jordbær og sommer.

Konsistensen er som en sodavandsis. Der er hverken sukker eller særlig meget fedt i isen, så derfor får man ikke den der silkebløde konsistens som en flødeis. Personligt synes jeg ikke, at det gør spor. Den er læskende og er et sundt mellemmåltid eller dessert (hvis man ser bort fra den hvide chokolade).

Jeg har valgt at koge de frosne jordbær, så jeg er sikker på, at alle bakterier er dræbt. Så kan Nora, min datter, også nyde godt af dem – de is, som ikke er overtrukket vel at mærke.

Jordbær ispind overtrukket med hvid chokolade og mandler

Jordbær ispind overtrukket med hvid chokolade og mandler
(3-4 stk)


3 dl frosne jordbær
1 spsk vand
1 tsk vaniljesukker eller 1/2 tsk vaniljepulver
1 dl neutral yoghurt

Ca. 100 g hvid chokolade
1 tsk kokosolie
En lille håndfuld mandler

Isforme og ispinde

  • Kom jordbær, vand og vanilje i en gryde. Lad det småkoge i 10 min.
  • Blend det til en ensartet masse med en stavblender.
  • Lad det køle en smule, og kom derefter yoghurt i. Rør det rundt.
  • Sæt ispinde i isformene og hæld massen i hver form.
  • Kom dem på frys. Lad dem gerne fryse natten over, men jeg vil skyde på, at de er frosset færdig efter ca. 4 timer.
  • Når isene er helt frosne, så kan de overtrækkes.
  • Smelt chokoladen i en skål i mikroovnen (eller over vandbad). Jeg plejer at give det 20 sek af gangen i mikroovnen indtil der kun er nogle få klumper tilbage, som bare kan røres ud. Men hold selv øje med, at chokoladen ikke brænder på.
  • Smelt kokosolien i den varme chokolade.
  • Hak mandlerne groft og kom dem i.
  • Overtræk isene med chokoladen. Enten kan du hælde chokoladen i et glas og dyppe isene ned i, eller også kan du hælde chokoladen ud over isen.
  • Chokoladen størkner lynhurtigt, fordi isen er kold. Men du kan evt lade dem størkne på et stykke bagepapir.
  • Spis isen med det samme, eller kom dem i en frysepose og opbevar dem i fryseren.

 

Jordbær ispind overtrukket med hvid chokolade og mandler

 

God sommer ☀ 

 

Kh Michala

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød toppet med peanutbutter, kompot, granola og yoghurt