Lækker kompot af rabarber, jordbær og æble

Granola med nødder, frø og flager


Granola med frø, kerner og flager

Granola er virkelig lækkert ovenpå yoghurt, grød, chiagrød, med mælk på eller bare i hånden som en lille snack. Det er svært at holde sig fra en skøn, sprød, nyristet granola.

Granola med frø, kerner og flager

Denne granola er spækket med sunde sager! Har du ikke dem alle, så skal det bestemt ikke stoppe dig i at gå i køkkenet.

Jeg kan godt lide, at min granola knaser, at der er lidt sødt i form at tørret frugt, og så den helt vildt lækre smag fra de ristede hasselnødder fuldender bare oplevelsen. Mums jo ☺️

Granola med frø, kerner og flager

Den anden dag hældte jeg bare mælk over, og lod det stå i 5-10 minutters tid. Så kunne chia – og hørfrøene lige nå at suge en smule væske til sig. Det gør det lidt nemmere for vores krop at optage alle de gode ting, som begge frø indeholder. Heriblandt omega-3!

Du kan også prøve min super crunchy granola med kokos og figner! Du skal bogstavelig talt brække den fra hinanden, inden den kan hældes på et glas 😋 Find opskriften her

Granola med frø, kerner og flager

Granola med nødder, frø og flager


2 spsk kokosolie
3 spsk agave sirup
1 dl hele boghvedekerner
3 dl havregryn
1 dl speltflager (rug eller havre kan sagtens bruges)
1/2 dl rosiner
1 dl hasselnødder
1/2 dl chiafrø
1/2 dl hørfrø
1/2 dl kakaonibs
En smule salt, alt efter temperament

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  • I en gryde smeltes kokosolie og agave sirup sammen.
  • Skyl boghveden et par gange i vand, så du får farvestoffet ud af dem. Hæld al vandet fra. Kom kernerne over på bagepapiret.
  • Afvej og hæld ligeledes alle de andre tørre ingredienser på bagepapiret.
  • Bland det hele godt rundt.
  • Hæld kokosolieblandingen hen over, og rør igen rundt, så det bliver ligelig fordelt.
  • Bag det i 15-18 min eller til det er gyldent. Du kan med fordel røre lidt rundt undervejs.
  • Lad det køle af og hæld det derefter i en tætsluttet beholder eller glas.

Granola med frø, kerner og flager

 

Velbekomme! 

Kh Michala 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker kompot af rabarber, jordbær og æble