Cremet laksesalat med dild

Lækker kompot af rabarber, jordbær og æble

Kompot af rabarber, jordbær og æble

Kompot er nemt at lave, og så smager det altid virkelig lækkert. Du kan bruge alverdens frugter og bær i din kompot. I denne har jeg tilsat rabarber, jordbær og æble – og en meget lille mængde kokossukker. That’s it.

Kompot kan bruges til mange ting. F.eks.:

  • Om morgenen; på din grød, yoghurt, ostemad eller bolle.
  • Til frokost; som et lille sødt indslag.
  • Om eftermiddagen; på din pandekage/vaffel. Eller bare på en bolle.
  • Om aftenen; til et stykke kød, eller som en del af en dressing til en salat.
  • Til dessert; i en trifli, til is, i en bærcrumble eller til en kage.

Mulighederne er mange! Det kommer vel bare an på, hvad din kompot indeholder. Denne her kompot er både syrlig og sød. Jeg lavede egentlig to forskellige; en med ingefær og en uden. Mums, begge var lækre! Jeg har brugt begge på min morgengrød, på ostemaden, på knækbrød og i en chiagrød – og også bare rent med en ske 😃 Nora var også vild med dem. Hun har fået en lille smule i noget grød.

Kompot af rabarber, jordbær og æble

(1 stort glas)


1 (sødt) æble
100 g (søde) rabarber (renset og skåret til)
100 g jordbær (gerne frosne)
2 spsk vand
Eventuelt
1/2 spsk kokossukker
En lille klump ingefær
Eller lidt mynteblade

  • Fjern kernehuset fra æblet og skær det i fine tern.
  • Skær rabarberstænglerne i 1 cm tynde skiver.
  • Kom vand, æbletern, rabarberskiver og jordbær i en lille gryde.
  • Kog det op imens du rører godt rundt.
  • Når alle ingredienser er godt udkogte, så kan du smage, om kompotten har brug for mere sødme. Er det tilfældet, så sød kompotten med kokossukker.
  • Vil du pifte din kompot lidt ekstra op – eller bare halvdelen af den – så kan du vælge at komme lidt fintrevet ingefær eller finsnittet mynteblade i.
  • Tag gryden af varmen, og hæld kompotten i nyskoldede glas.
  • Sæt låg på og opbevar det på køl.

 

Kompot af rabarber, jordbær og æble

 

I må have det skønt 💚

Kh Michala

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet laksesalat med dild