Torsk i fad med kokosmælk, grønt og bacon

Hønsesalat med serranoskinke

Hønsesalat (eller nærmere kyllingesalat) er en sikker klassiker på frokostbordet eller madpakken. Dens bedste ven er rugbrødet, men til tider kan toastbrødet også få charmeret sig ind – især hvis de er to stykker (club sandwich 😉 ). Her får I min version af den populære hønsesalat.

Lige om lidt banker påsken (og lige pludselig også julen) på døren, og så er det da oplagt med en opskrift på hønsesalat! 🙂 Jeg har lavet den et par gange nu. Senest var i weekenden, da jeg holdte fødselsdag, hvor mine veninder kom til frokost.

Der er bare ikke noget bedre end hjemmelavet – og faktisk er det ikke særlig tidskrævende at kaste sig ud i. Derudover er du også herre over, hvad der lige præcis bliver tilsat – ingen E-numre eller andre mærkelige ingredienser, som en hønsesalat aldrig burde have stiftet bekendtskab med..

En anden klassiker er æggesalat – Er du interesseret i min sundere udgave af æggesalat, så se her.

Lækker hønsesalat med serranoskinke (3-4 pers.)


1 l hønsebouillon
2 kyllingebrystfiletter (ca. 300 g)
3 laurbærblade
½ citron (i skiver)
10 peberkorn
100 g (brune) champignon
2 stængler bladselleri
1 æble
Et par skiver serranoskinke

Dressing
4 spsk creme fraiche 9%
2 spsk god mayonaise
½ tsk grov sennep
1 tsk karry
1 tsk æblecidereddike
Salt og peber

Eventuelt karse

  • Varm hønsebouillonen op i en gryde, så den simrer.
  • Kom kylling, laurbærblade, citronskiver og peberkorn ned i hønsebouillonen.
  • Lad det småkoge i ca. 10-12 min til kyllingen er færdigkogt. Tjek e.v.t. ved at skære i den ene fillet.
  • Imens renses og skæres champignon i små stykker. De steges brune på en tør pande.
  • Snit og skær bladsellerien og æblet i små stykker.
  • Steg serranoskinken på en tør pande til det er gyldent. Knæk det i mindre stykker.
  • Dressing: Bland alle ingredienserne sammen. Smag det til, hvis du synes, der mangler smag.
  • Når kyllingen er færdigkogt og kølet helt af, så kan den enten skæres i mindre stykker eller trævles v.h.a. to gafler.
  • Bland det hele sammen i en skål.
  • Servér!

 

Du kan pifte din hønsesalat op med karse. Jeg glemte helt at tage det på 🙂

Kh Michala

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsk i fad med kokosmælk, grønt og bacon