Cremet grøn smoothie fyldt med grøntsager og frugt

Browniebund med skovbærmousse, friske bær og lakridskugler

Browniebund med skovbærmousse og friske bær

Lækker kage, som består af en intens browniebund, frisk skovbærmousse, søde og syrlige bær og salte lakridskugler. Den er ikke spor svær at lave, og så smager den hammer godt! Brug den til fødselsdag, fest, til kaffen eller som dessert. Den kan det hele 🙂

Det er måske nok mest en sommerkage p.g.a. de mange friske bær på toppen, men altså… What to do, når man gerne vil have en bærkage om foråret? Den smagte nu virkelig godt alligevel 🙂

Jeg serverede den til min fødselsdag sidste år. Her var den en del af et bord fyldt med store og små kager – og liiidt frugt 😀 Du kan finde opskrifter på nogle af kagerne her; Mini cupcakes med bær og hvid chokolade, Oreotærte med saltkaramel og chokolade ganache og De bedste dadelkugler krydret med kanel/vanilje.

Browniebund med skovbærmousse og friske bær

Browniebund med skovbærmousse, friske bær og lakridskugler (8-10 pers.)


Browniebund

100 g mørk chokolade (70%)
200 g smør
250 g rørsukker
3 æg
100 g hvedemel
4 spsk usødet kakaopulver
Nip salt

Springform: Ø23

  • Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme.
  • Pisk rørsukker og æg sammen, og vend chokoladeblandingen i.
  • Sigt hvedemel, kakao og salt i, og vend det rundt med en dejskraber.
  • Hæld dejen i springformen, som er beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i en 180 grader varm ovn i ca. 25 min. Stik en gaffel i midten af kagen – der må gerne sidde en smule dej fast.
  • Køl kagen af.

Skovbærmousse

5 blade husblas
400 g skovbær (gerne frosne)
5 spsk citronsaft (ca. 1 citron)
160 g rørsukker
4 dl fløde
2 dl græsk yoghurt (2%)

  • Sæt husblas i blød i vand i ca. 10 min.
  • Skovbær, rørsukker og citronsaft koges sammen i en gryde.
  • Efter 5 minutter blendes bærblandingen, og derefter sies den fri for kerner.
  • Klem husblassen fri for vand og smelt det i den varme bærblanding. Lad det køle af.
  • Pisk fløden til en let skum, og rør yoghurten i. Bland 2 spsk i den afkølede bærblanding, og kom derefter resten af fløde/yoghurtblandingen i. Vend det forsigtigt rundt.
  • Hæld moussen på browniebunden i springformen (med kageplast i siden for et flottere slutresultat), og fordel den jævnt over hele fladen.
  • Kom husholdningsfilm på – så den rører moussen – og sæt den på køl i mindst 3 timer eller natten over, så moussen kan sætte sig.
  • TIP: Du kan med fordel samle kagen på et kagefad uden springformens bund, så du ikke skal balancere med kagen til sidst.

Pynt

Friske bær og lakridskugler (i flotte farver)

  • Når kagen skal spises:
  • Tages den ud af formen ved at skære kagen fri fra kageplasten med en kniv.
  • Kagen pyntes med friske bær og lakridskugler.

 

Browniebund med skovbærmousse og friske bær

 

Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål 🙂

 

Kh Michala

4 kommentarer

  • Lykke

    Har tænkt at prøve din kage til familie fødselsdagen i weekenden( søndag) hvis jeg kaver den lørdag, vil du så lade den blive på frys til søndag???

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej Lykke,

      Jeg er virkelig ked af, at jeg først svarer nu. Jeg er har simpelthen først set din besked i dag.. Jeg håber det lykkedes?
      Men svaret på dit spørgsmål: Jeg ville beholde den på køl til næste dag 🙂

      Bh Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var sådan en dejlig eftermiddag med de lækreste kager du havde lavet!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet grøn smoothie fyldt med grøntsager og frugt