Pastasalat med grøn pesto, avokado og falafler

Grøntsagstærte uden bund

Grøntsagstærte uden bund

Grøntsagstærte lavet uden bund/dej. Man kan vel kalde det for en æggekage? Det lyder bare mere fancy at sige tærte. Så den er hermed døbt grøntsagstærte. Du finder intet kød i den, men derimod asparges, cherrytomater og forårsløg. Super nem at lave og ikke særlig tidskrævende. Det er den perfekte hverdagsret for hele familien.

Jeg serverede den for 3 veninder. Udover tærten havde jeg lavet en perlespeltsalat, så jeg var sikker på, at alle gik mætte fra bordet. Hvis jeg kun skulle servere tærten, så ville jeg fordoble mængderne, hvilket også er grunden til, at jeg har sat den til at række til 2 personer.

Du kan selvfølgelig også lave den med bund, så mætter den lidt mere. Beregn da med lidt mere arbejdstid – medmindre du køber en færdigkøbt dej 🙂 Jeg har i øjeblikket ingen opskrift på tærtebund her på siden, men du kan helt sikkert finde en v.h.a. google.

Tærten er mild i smagen, og jeg synes, at den egner sig godt til alle måltider. Den vil også være rigtig fin på et buffetbord.

Grøntsagstærte uden bund

Nem grøntsagstærte uden bund (2 pers.)


4 æg
3 spsk creme fraiche 9 %
2 spsk hytteost
300 g asparges
80 g cherrytomater
1-2 forårsløg
Kryddersalt og peber

  • Pisk æg, creme fraiche og hytteost sammen.
  • Knæk den nederste del af aspargsne – og smid den ud.
  • Halvér cherrytomaterne og snit forårsløg fint.
  • Bland forårsløgene i æggemassen og krydr med salt og peber.
  • Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof og hæld æggemassen i.
  • Fordel aspargsne ovenpå æggemassen og læg cherrytomaterne i lommerne.
  • Bag den bundløse tærte i en 200 grader varm ovn i 20-30 min (til æggene har sat sig).

 

Grøntsagstærte uden bund

 

Bedste hilsner Michala 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastasalat med grøn pesto, avokado og falafler