Greenie med spinat og avokado

Snickers æg med dadelkaramel

Snickers æg med dadelkaramel

Snickers er og bliver noget af det lækreste! Her får du den i en sundere udgave – og som æg! Hvis du er mere til kugler, så fungerer det også 😉 Overtrukket med mørk chokolade og drysset med salte peanuts. Ej, der er virkelig ikke et øje tørt.

I tirsdags var jeg i køkkenet med skønne Katharina, hvor vi fik lavet lidt forskellige søde sager. Heriblandt disse overlækre snickers æg. I midten gemmer der sig en karamel, som er lavet på dadler.

Ingredienslisten er kort, og består hovedsageligt af dadler. Så det er sundere slikæg 😉 Servér dem som et sødt indslag for dine gæster, spis dem som en lille eftermiddagshapser eller lav nogle og giv dem som værts/værtindegave – e.v.t. her til påske? Det er rigtig oplagt. Sundere påskeæg? Jo, hvorfor ikke. Jeg skal helt klart lave dem igen til påske!

 

Snickers æg med dadelkaramel

Snickers æg med dadelkaramel (10 stk)


Snickersmasse
20 stk dadler (dem fra papkasse)
2 tsk peanutbutter
3 spsk finvalsede havregryn
15 g saltede peanuts

Dadelkaramel
3 stk dadler (dem fra papkasse)
1½ spsk vand

Iøvrigt
15 g saltede peanuts
100 g mørk chokolade (72%)
Evt lidt salt

  • Snickersmasse: Blend dadlerne og peanutbutter til en nogenlunde ensartet masse.
  • Hak de saltede peanuts fint (du kan veje 30 g af, og så kun bruge halvdelen), og tilsæt dem og havregryn til dadelmassen.
  • Sæt skålen på køl i ca. 1 time.
  • Dadelkaramel: Blend dadler og vand til en ensartet masse. Kom karamellen i en sprøjte/frostpose, og læg den på køl.
  • Når der er gået en time, så kan æggene blive formet. TIP: fugt dine hænder.
  • Med en skarp genstand bores et hul fra den tykke ende af ægget.
  • Klip et lille hul for enden af posen med dadelkaramel og sprøjt lidt ind i ægget. Dæg hullet til, så dadelkaramellen ikke kan komme ud.
  • Gør dette så du ender ud med 10 snickers æg.
  • Hak den mørke chokolade ensartet. Smelt 2/3 dele af den over vandbad. Når det er smeltet, tages det af varmen, og resten af chokoladen tilsættes. Lad det stå et øjeblik og rør da forsigtigt rundt til alt er smeltet. Hæld den smeltede chokolade i en kop eller lille, dyb skål.
  • Overtræk snickers æggene med chokolade ved at lægge et æg ned af gangen i chokoladen (brug en gaffel eller to til at få det op igen), og pynt med resten af de finthakkede peanuts.
  • Lad æggene tørre på et stykke bagepapir.
  • Når chokoladen er størknet, kan de nydes.
  • Opbevares på køl i en tætsluttet beholder.

 

Snickers æg med dadelkaramel

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Greenie med spinat og avokado