Chiagrød med mango

Grøntsagslasagne med røde linser og hytteost

Grøntsagslasagne med røde linser og hytteost

 Grøntsagslasagne er en fantastisk vegetarisk ret – som smager skønt og mætter godt. Denne er fyldt med en masse grøntsager, røde linser og hytteost. Hytteosten erstatter bechamelsovsen rigtig fint, da lasagnen stadig er cremet og lækker.

Skal den serveres for kød-elskende medspisere? Så prøv at lade være med at sige, at der ikke er kød i, og at den er spækket med grøntsager i stedet. Jeg tror vitterlig ikke, at de opdager det, for den smager som en “normal” lasagne smager 😉 Min veninde, Maria, og jeg var i hvert fald enige om det.

Kan du godt lide at lave store portioner og fryse halvdelen ned til tider, hvor aftensmaden skal gå stærkt? Så er denne ret genial til netop dette. Frys den i portioner. Når den så skal bruges, så optøes lasagnen i mikroovnen i nogle minutter (eller i ovnen), og så er der mad.

Apropos det at lave store portioner… Faktisk kan du lave dobbelt op på grøntsagssovsen og lave fyldte auberginer.

Læs også disse vegetariske retter for mere inspiration: Indisk daal, Bagte søde kartofler fyldt med farverig salat og tahindressing og Græskargryde med kokosmælk.

Grøntsagslasagne med røde linser og hytteost

Velsmagende grøntsagslasagne med røde linser og hytteost (3-4 pers.)


2 dl røde linser
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 squash
6 gulerødder
½ tsk chiliflager
1 spsk. basilikum
2 dåser hakkede tomater
1 grøntsagsboullionterning
5 store håndfulde spinat
200 g champignon
Citronsaft
Salt og peber
450 g hytteost
2 friske mozzarella kugler
Fuldkornslasagneplader

  • Kog linserne efter anvisningen på posen.
  • Løget snittes fint og hvidløget presses. Svits det i en stor gryde med olie i et par minutter.
  • Squash og gulerødder rives groft, og tilsættes til gryden sammen med chiliflager, basilikum, de hakkede tomater og grønsagsboullionterningen. Lad det stå og småsimre.
  • Imens skylles spinaten, og champignon hakkes i små stykker.
  • Når linserne er færdige, tilsættes de til tomatsovsen sammen med spinaten og champignon. Lad det simre i et par minutter til spinaten har lagt sig. Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber.
  • Skær mozzarella kuglerne i skiver.
  • Smør i ovnfast fad med smør eller olie.
  • Kom lasagneplader i bunden, top med hytteost og dernæst tomatsovs. Lav så mange lag som muligt på denne måde, og top til sidst med skiver af mozzarella.
  • Bag lasagnen i 30 min på 200 grader.
  • Nyd lasagnen (e.v.t. med en simpel, frisk salat).

 

Grøntsagslasagne med røde linser og hytteost

9 kommentarer

  • Man hører mere og mere om grøntsags-retter. Jeg synes, at det spændende at støde på gode eksempler af sådan nogle, og det er din lasagne helt sikkert. Jeg er glad for dette indlæg og efterspørger flere :-).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Dejligt at høre! Håber du vil prøve at springe ud i lasagnen. Den er virkelig god 🙂
      God dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej. Hvornår skal bouillonterningen i? 😊 Og er det en halv TSK chiliflager?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej Louise,

      Tak for dit spørgsmål! Det må da lige rettes. Men ja, det er tsk 😉

      Bh Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Og terningen skal i sammen med de hakkede tomater 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Så er jeg i gang med at lave din lasagne til en mand og søn der elsker kød. Jeg siger ikke til dem at det er uden kød🤪 Men må lige høre hvornår du tænker bouillonterningen skal i? Og er det bare terning og ikke vand?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej Maria,
      Undskyld for det sene svar – håber du alligevel kom i mål med retten? 🙂 Og hvad sagde familien til den? 🤞🏻
      Tak for dine spørgsmål! Jeg går ind og retter det – det var vidst gået lidt for stærkt, da det blev skrevet ind. Men svaret er, at man tilsætter den sammen med de hakkede tomater, altså uden vand 🙂

      Bh Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Hej.
    Jeg er ret ny læser af din blog, og jeg er meget imponeret over dine flotte billeder og dine lækre opskrifter.
    Ang. denne grøntsagslasagne så vil jeg spørge til spinaten: Kan man bruge frossen spinat? Eller er det friske spinatblade, du bruger?
    Venlig hilsen Henriette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej Henriette,

      Velkommen til! 🙂 Og tak for de søde ord.
      Jeg brugte frisk spinat, men jeg vil tro, at du sagtens kan bruge frossen også. Det burde der ikke være nogle problemer med. God fornøjelse.

      Bh Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med mango