Speltsalat med broccoli, pesto og squash

Indisk daal med raita og pandebrød

Daal med raita og pandebrød

Daal er en virkelig skøn, indisk linseret med kokosmælk. Her er den serveret med den indiske yoghurtsdip/dressing, raita, som indeholder mynte, agurk og spidskommen. Den er hurtigt lavet! Dertil er der pandebrød, der ikke skal hæve, men som faktisk bare lige skal æltes sammen, rulles ud og så på en glohed pande. Det er et meget velsmagende måltid – og det er en ret, som tit bliver lavet herhjemme. Den er forholdsvis billig, hvis man har krydderierne, linserne og mel på lager. 

Til retten kan du servere lidt ekstra mynte og lime 🙂

Daal med raita og pandebrød (3-4 pers.)


Daal

3 fed hvidløg
1 rødløg
1 chili
8 g frisk ingefær (uden skræl)
2 spsk karry
1 tsk gurkemeje
1.5 tsk garam masala
1 ds hakkede tomater
8 dl vand
1 grøntsagsbouillon terning
250 g røde linser (2.5 dl)
1-2 gulerødder (170 g)
75 g spinat
1 ds kokosmælk
1 lime
Salt
Til servering: Lidt mynte og ekstra lime

  • Pres hvidløgsfedene, hak rødløget og chilien fint og riv ingefæren fint.
  • Svits ovenstående sammen med krydderierne (karry, gurkemeje, garam masala) på en stor, varm pande (en gryde kan selvfølgelig også bruges) med lidt olie i et par minutter.
  • Kom derefter hakkede tomater, vand og grøntsagsbouillonen ved. Lad det komme op at koge. Når grøntsagsbouillonen er opløst, tilsæt så de røde linser. Lad det stå og småsimre.
  • Skær gulerødderne i små stykker og skyld spinaten grundigt for jord/sten. Efter et kvarters småsimren tilsættes gulerødder og spinat.
  • Når linserne er blevet kogt ud, og det hele er en smule tørt, så tilsæt en dåse kokosmælk og limesaft. Rør det hele rundt. Skru ned for varmen, så det ikke småkoger/koger. Kokosmælken kan godt skille nemlig.
  • Smag til med salt, måske noget ekstra limesaft eller nogle af de brugte krydderier fra tidligere.
  • Lad det hele blive varmet godt igennem (uden at koge/simre), og så er retten færdig 🙂

Raita

300 g græsk yoghurt (skyr kan også bruges)
1 agurk
1.5 tsk spidskommen
1 lime
Mynte (1 spsk finthakket)
Salt

  • Når du har tid, så kan raitaen hurtigt blive lavet.
  • Kom yoghurten i en skål.
  • Halvér agurken, så de våde kerner kan fjernes med en teske (spis det 😉 ).
  • Riv agurken groft, og kom det i yoghurten sammen med spidskommen, limesaft og mynte.
  • Smag til med salt.

Pandebrød (8 stk)

200 g hvedemel
200 g hvidhvedemel
½ dl olie
2 dl vand
Salt

  • Bland alle ingredienserne sammen.
  • Ælt det godt – e.v.t. på røremaskine. Jeg gjorde det i hånden, og resultatet blev glimrende.
  • Form dejen som en kugle. Lav 8 små kugler ud af den (jeg halverede den store i to, hvorefter jeg halverede dem, o.s.v.)
  • Rul dem til tynde cirkler med en kagerulle.
  • Opvarm en pande. Når den er rigtig varm, så kommer du en af dejcirklerne på (uden fedtstof).
  • Den skal lige hæve op og blive lidt gylden/mørk nogle steder, og så vendes den over på den anden side. Den skal ikke have mere end 1 min på hver side.
  • Gør det med dem alle.

Daal med raita og pandebrød

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltsalat med broccoli, pesto og squash