Speltsalat med æble, mandler og bagte rodfrugter

Rødbedejuice med rødkål, ingefær og kanel

Rødbedejuice med rødkål, ingefær og kanel

Rødbedejuice med julet smag. Den indeholder nemlig ingefær og kanel. Utrolig lækkert! Derudover så har rødkål også fået sneget sig i den, så man kan ikke kalde den andet end for en julet juice.

Der er bare ikke noget bedre end et glas kold, hjemmepresset juice. Og tanken om, at man ved lige præcis, hvad der er kommet i, kan jeg rigtig godt lide.

Har du brug for mere juice-inspiration, så kig her. Der er både opskrifter på andre juice og på idéer til, hvad man kan bruge grøntsagspulpen til. Jeg har tit bare smit pulpen ud, men det er jo egentlig dumt, da det er der alle de gode fibre er – og så fejler det jo bestemt heller ikke noget.

Lækker rødbedejuice med rødkål, ingefær og kanel (Ca. 0,8-1L)


Ca. 560 g rødbede (4 stk)
Ca. 180 g rødkål
2 æbler
1 citron
9 g ingefær (uden skræl)
Kanel efter humør
1 spsk hørfrøolie (kan udelades)

  • Rens rødbederne for jord. Hvis du ikke kan få det af, så skræl dem. Skær enderne af.
  • Halvér æblerne og fjern stilkene.
  • Halvér citronen og skær skrællen af.
  • Skær skrællen af ingefæren.
  • Juice det hele. OBS: Hvis du har en udvendig pulpopsamler, så kan du f.eks. tage rødbedepulpen op, og bruge det i anden madlavning.
  • Til hørfrøolie og smag til med kanel. Hvis der mangler syre, så kan du tilslutte lidt ekstra citron. Rør godt rundt.
  • Nyd!
  • Kan opbevares i en lys-og lufttæt flaske til dagen efter. Efter det er vitaminerne blevet nedbrudt, og juicen har mistet sin sunde egenskaber.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltsalat med æble, mandler og bagte rodfrugter