Sprød granola med kanel, vanilje og ingefær

Speltsalat med æble, mandler og bagte rodfrugter

Speltsalat med æble, mandler og bagte rodfrugter

Speltsalat lavet på perlespelt, bagte krydrede rodfrugter, friskt æble, ristede mandler, persille og cremet feta. Nøøj, det er godt! Se den nemme og billige opskrift her.

Kombinationen er utrolig lækker. Jeg har både spist salaten til frokost og som tilbehør til aftensmaden. Her fik vi kylling og en grøntsagspure til.

Nu hvor der er rodfrugter i, så vil den også være rigtig fin på julebordet som et sundere og friskt indslag til al den lidt fede mad.

Speltsalat med æble, mandler og bagte rodfrugter (3-4 pers)


2 dl perlespelt
Ca. 700 g rodfrugter (rødbeder, gulerødder, pastinakker..)
2 spsk rapsolie
3 fed hvidløg
Salt og peber
1 bundt persille
1 æble
1 god håndfuld mandler
Passende mængde blød feta (gerne den fra blok)

Ovn: 200 grader
Bagetid: 15-20 min (rodfrugterne)

  • Kog perlespelten som angivet bag på posen.
  • Rens (og skræl hvis nødvendigt) rodfrugterne. Skær dem i mindre, mundrette stykker. Kom dem i en frostpose.
  • Pres hvidløgsfedene ned i posen.
  • Kom også olien, salt og peber derned.
  • Fordel det hele på rodfrugterne ved at gnubbe på posen.
  • Hæld al indholdet i et ovnfast fad eller en bageplade med bagepapir. Fordel det.
  • Bag det i Ca. 15-20 min (eller til du kan stikke en gaffel igennem stykkerne) ved 200 grader.
  • Imens kan resten tilberedes.
  • Skyld persillen og hak det groft.
  • Hvis perlespelten er kog færdig, så hæld overskydende vand fra.
  • Frigør æblet for kerner og skær det i mindre stykker.
  • Rist mandlerne på en tør, varm pande til de bliver let gyldne. Det tager omkring 2-5 min.
  • Skær eller smuldre fetaen i mindre stykker.
  • Når rodfrugterne er færdige, så kombineres det hele i en skål.
  • Nyd salaten som tilbehør.
Rodfrugter lige inden de skal bages

Rodfrugter lige inden de skal bages

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprød granola med kanel, vanilje og ingefær