Bagt julegrød med æble og varme krydderier
Her er der en opskrift på bagt julegrød. Den indeholder en masse dejlige, varme julekrydderier som kanel, ingefær og kardemomme. Desuden er der også tranebær, mandler og æbler i. Det bedste ved bagt grød er, at det er så nemt. Miks det hele sammen, og så passer den sig selv inde i ovnen, mens du kan lave andre ting. Det er da smart. Forkæl familien med en skøn grød.
Nem, bagt julegrød med æble og varme krydderier (4 portioner)
3 dl havregryn
1.5 tsk kanel
Et godt nip kardemomme
1/2 tsk stødt ingefær
1 tsk bagepulver
2 spsk hampefrø (kan godt udelades)
40 g mandler, grofthakket
40 g tørret tranebær
3 dl mælk
1 æg
1 æble skåret i tern
Salt
Bagetid: 18-20 min ved 190 grader.
- Smør et ovnfast fad/tærtefad med olie/smør.
- Bland de tørre ingredienser (gem lidt mandler) og æbleternene sammen og hæld det i fadet.
- Bland mælk, æg og lidt salt sammen, og hæld det udover det hele i fadet.
- Pynt med de sidste mandler øverst.
- Bag grøden i en 190 grader varm ovn i ca. 18-20 min. Grøden må gerne være lidt fugtig, når den kommer ud af ovnen.
- Nyd den lun med lidt yoghurt/skyr til.
- Den kan opbevares på køl i 2-3 dage. Varm den (tag en portion) eventuelt i mikroovnen i et par minutter – og så er den så god som ny.
Denne julegrød er meget lækker Michala! Det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den 🙂