Gulerods spread med kikærter

Gullasch med græskar

Gullasch med græskar - ungarsk gryderet

Gullasch, som er en ungarsk gryderet, smager helt fantastisk. Denne version er dejligt krydret af bl.a. paprika og spidskommen. Tilsæt lige de grøntsager, som du har i køleskabet; både kartofler, squash, peberfrugt og gulerødder passer rigtig godt til. I denne gullasch har jeg tilsat gulerødder, peberfrugt, champignon og græskar.

Sidstnævnte har jeg aldrig prøvet at tilsætte før, men det smagte rigtig godt – så denne opskrift måtte jo her på bloggen.

Servér din gryderet med enten kartoffelmos, rodfrugtsmos eller ris – og så lidt frisk persille. Hvis din gullasch er blevet en anelse for stærk, så kan creme fraiche være en rigtig god ting at servere til.

Der er bare ikke noget bedre end sådan en varm og lækker simreret på en kold efterårsdag. Jeg er sikker på, at hele familien kan være med her.

Gullasch med græskar (4 pers)


300-600 g oksetern (vurdér selv hvor meget kød)
1 rødløg
3 fed hvidløg
140 g tomat puré
3 spsk sød paprika
1.5 spsk spidskommen
4-5 laurbærblade
1 l oksebouillon (1 l vand+2 terninger)
250 g gulerødder
250 g hokkaido græskar
1-2 røde peberfrugter
1 chili
200 g brune champignon
Salt og peber

Tilbehør

Kartoffelmos eller rodfrugtsmos passende til antallet af personer
Frisk persille

  • Brun kødet af i en stor, tykbundet gryde med lidt olie.
  • Snit rødløg fint og pres hvidløgsfedene.
  • Tilsæt løg, hvidløg, tomat puré, paprika og spidskommen. Svits det i et par minutter sammen med kødet.
  • Tilsæt laurbærblade og oksebouillon til gryden. Lad det simre under låg i 1½-2 timer. Jo længere, desto bedre. Men hvis tiden ikke er til det, så kan mindre altså også gøre det! 🙂
  • I mellemtiden kan resten forberedes (inklusiv kartoffelmos).
  • Skær gulerødderne i grove stykker.
  • Halvér græskarret og fjern kernerne. Skær den mængde fra, som du skal bruge, og gem resten i køleskabet. Skær græskarret i grove stykker. Tilsæt gulerødder og græskar til gryden, når det er skåret ud og lad det simre med.
  • Fjern kernerne i peberfrugterne og skær dem i grove stykker.
  • Snit chillien fint. Fjern eventuelt kernerne, hvis det er for stærkt.
  • Skyld svampene fri for jord og skær dem i grove stykker.
  • Når der er ca. ½ time tilbage af simretiden, så tilsæt peberfrugter, chili og svampe til retten.
  • Til sidst smages retten til med salt og peber – og eventuelt mere paprika og spidskommen.
  • Servér gryderetten med kartoffelmos og frisk persille.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerods spread med kikærter