Grydebrød med oliven

Gulerods spread med kikærter

Gulerods spread med kikærter

Denne gulerods spread er vanvittig god. Konsistensen er blød og lækker, og så er smagen meget smagfuld. Man kan bruge den til et hav af ting; som spread/smørepålæg, dip eller tilbehør. Den er virkelig god i en sandwich eller toast/panini. 

Den er desuden ret god i det veganske køkken, når der skal findes alternativer til pålæg.

Jeg tænker også, at den både kan fungere på et brunchbord og til tapas.

Gulerods spread (1 glas)


400 g gulerødder
1 lille rødløg (ca. 50 g)
1 fed hvidløg
1 spsk rapsolie + 2 spsk rapsolie
80 g kikærter (færdigkogte. Dem fra dåse kan sagtens bruges)
30 g solsikkekerner
Citronsaft fra 1/2-1 citron
5 spsk vand
Salt og peber

  • Skær gulerødderne og løg i mindre stykker. Pres hviløgsfedet. Bland det hele i en frostpose sammen med 1 spsk olie.
  • Kom det i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag det i en 200 grader varm ovn omkring 20-25 min.
  • Lad kikærterne dryppe af imens.
  • Rist solsikkekernerne på en varm pande til de er gyldne.
  • Når det er bagt færdig i ovnen (en gaffel kan nemt stikkes igennem gulerødderne) kommes det hele i en food processor sammen med kikærter, solsikkekerner, 2 spsk olie og vand. Blend det hele sammen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Kom det på et glas, som er blevet skoldet.
  • Opbevar det på køl i en uges tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grydebrød med oliven