Spicy græskarsuppe toppet med basilikumcreme og rugbrød

Chokolademuffins med bønner og avokadofrosting

Chokolademuffins med sorte bønner og avokadofrosting

Chokolademuffins er nok en klassiker for mange. Forståeligt nok, for de smager jo dejligt – og så kan man tilsætte både hakkede nødder og chokoladestykker til dem. Disse chokolademuffins er lidt anerledes, da der også er tilsat sorte bønner. Jep, du læste sorte bønner 🙂 Derudover er de pyntet med avokadofrosting. Avokado kan vitterlig bruges til mange ting – inklusiv som en lækker creme ovenpå kage. 

De sorte bønner gør kagen mere mættende, da de både er protein- og fiberrige. De indeholder desuden forskellige vitaminer (K og folat (B-vitamin)) og en lang række mineraler (jern, kalium, magnesium, fosfor, zink og selen). Du kan overhovedet ikke smage, at du sidder og spiser bønner. Det er da lidt sjovt, ikke?

 

Er du på udkig efter andre desserter med avokado? Så tjek denne lækre chokolademousse med avokado.

Chokolademuffins med bønner og avokadofrosting (12-15 stk)


Chokolademuffins

1 ds sorte bønner (240 g)
4 æg
100 g kokosolie
110 g kokossukker (alternativ: 55 g kokossukker og 55 g rørsukker)
1½ tsk vaniljepulver (alternativ: 3 tsk vaniljesukker)
4 spsk kakaopulver (uden sukker)
50 g kage hvedemel (5 spsk)
2 tsk bagepulver
Salt
60 g mandler
50 g mørk chokolade (mindst 70%)

Ovn: 200 grader
Bagetid: 16-18 min

  • Hæld vandet fra de sorte bønner og tilsæt dem til en food processor.
  • Smelt kokosolie.
  • Blend de sorte bønner med æg og kokosolie.
  • Tilsæt kokossukker, vanilje og kakao og blend igen.
  • Sigt kage hvedemelet og bagepulveret i og tilsæt lidt salt – rør rundt.
  • Hak mandlerne og chokoladen groft. Vend det i.
  • Hæld kagemassen i muffinsforme (som eventuelt står i en silicone muffinform, så de bevarer deres form). Muffinsformene må gerne være lidt over halvt fyldt.
  • Bag dem omkring 16-18 min i en forvarmet ovn på 200 grader. Stik en tandstik (eller andet) ned i kagen for at tjekke, om den er færdigbagt. Der må gerne sidde en lille smule på.
  • Lad dem køle af.

Avokadofrosting

2 modne avokado
50 g mørk chokolade (mindst 70%)
3 spsk flydende honning
2-3 spsk kakao
Salt

  • Blend avokado i en food processor.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen (eller over vandbad) og tilsæt den.
  • Tilsæt desuden de resterende ingredienser. Du kan spare lidt på både honing og kakao og smage til efterhånden.
  • Blend det hele sammen til en ensartet creme. Smag til med lidt salt.
  • Pynt alle muffins med avokadofrostingen. Du kan både smøre den på, men også komme den i en sprøjtepose/frysepose med en tyl og sprøjte den på.

Ekstra pynt

Frysetørret hindbær
Lidt hakkede mandler
Guld støv

 

Chokolademuffins med sorte bønner og avokadofrosting

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy græskarsuppe toppet med basilikumcreme og rugbrød