Fiber smoothie

Knækbrød med kerner og frø

Knækbrød med kerner og frø

Knækbrød er meget nemme at bage selv. De kræver ikke særlig mange ingredienser for at blive rigtig gode. Du kan bruge dem til alverdens ting; som en lille snack, på tapasbordet, i en salat eller med lidt pålæg i form af avokado, spread eller en god skive ost. 

Disse knækbrød er fyldt med kerner og frø – men intet mel eller æg. Det er nemlig hørfrøene, som binder hele massen sammen. Det er super smart, hvis nu man ikke lige har æg i køleskabet. Tit har man nemlig alt det andet i skuffer og skabe 🙂

Ved at bage dem selv, så bestemmer du lige præcis, hvad der skal i. Jeg er fan 🙂 Prøv at eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan lave oregano knækbrød, timian knækbrød – eller måske chili knækbrød?

Knækbrød med kerner og frø (ca. 15 stk)


1 dl hørfrø
1 dl vand
100 g havregryn
100 g blandede kerner og frø (græskarkerner, solsikkekerner, sesam…)
½ tsk salt
E.v.t. 2 tsk krydderier (oregano, timian eller et andet krydderi)

Bagetid: ca. 15 min ved 180 grader

  • Bland hørfrø i vandet. Lad det stå til det er blevet til en gel.
  • Bland alle ingredienserne i (også krydderier)
  • Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Du kan nemt gøre det ved at bruge et andet stykke bagepapir, som du lægger ovenpå. Så er det bare at bruge klør-fem 🙂
  • Snit passende stykker med en kniv inden den kommer i ovnen.
  • Bag dem i ca. 15 min ved 180 grader (eller til de er gyldne). Pas på, det kan lige pludselig gå ret stærkt! 🙂
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Knækbrød med kerner og frø

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiber smoothie