Speltotto med græskar, brune champignon og grønkål

Bagte søde kartofler fyldt med farverig salat og tahin dressing

Bagte søde kartofler fyldt med farverig salat og tahindressing

Bagte søde kartofler… Jeg er altså vild med dem. Denne gang har jeg fyldt dem med en linse-kålsalat og toppet med en dejlig tahindressing. Skøn, farverig hverdagsret, som er færdig på ca. 1 time. Arbejdstiden er minimal, og du står med en skøn ret. Det synes jeg er helt okay 🙂 

Jeg har tilføjet figner til salaten, da det jo er sæson for figner – så hvorfor ikke udnytte dette? 🙂 De ser og smager fantastisk!

Denne ret er vegetarisk. Hvis du gerne vil have kød til, så tænker jeg, at et stykke kylling bagt/stegt med sesam kunne være en rigtig god idé.

Næste gang vil jeg også servere en grøntsagsdip til retten. Denne passer perfekt til.

Er du på udkig efter andet fyld til dine bagte søde kartofler? Tjek de her med grønkålssalat af bl.a. kikærter og belugalinser.

Bagte søde kartofler fyldt med farverig salat og tahin dressing (3-4 pers.)


1-2 søde kartofler pr. person (alt efter hvor store kartoflerne er)
1 ds grønne linser
½ spidskål (evt. rødt)
2 store håndfulde grønkål
3 figner
3 spsk solsikkekerner

Tahin dressing
2 spsk tahin
2 spsk skyr/yoghurt/creme fraiche
1 fed hvidløg
2 spsk citronsaft
E.v.t. ca. 2 spsk vand
Et nip salt

  • Vask og skrub grundigt kartoflerne fri for jord. Tør dem og læg dem i et ovnfastfad/bradepande.
  • Prik huller i kartoflerne med en gaffel.
  • Bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 50-60 min.
  • I mens laves salaten og dressingen.
  • Hæld linserne i en si og skyld dem med vand. Lad dem dryppe godt af.
  • Vask og snit spidskålen meget fint.
  • Vask og rip grønkålen. Skær det i mindre stykker.
  • Vask og skær fignerne i mindre stykker.
  • Rist solsikkekernerne på en varm og tør pande til de er gyldne.
  • Det hele kan nu vendes sammen.
  • Dressingen laves ved at blande alle ingredienserne sammen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt vand. Smag til med citronsaft og salt.
  • Kartoflerne er færdige, når de er bløde at trykke på.
  • Skær et kryds i dem, så de kan åbnes. Nu kan fyldet kommes i og dressingen kan hældes ud over efter ønske.
  • Server resten af salaten til.

Bagte søde kartofler

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltotto med græskar, brune champignon og grønkål