Et kig på mine basisvarer

Speltotto med græskar, brune champignon og grønkål

Speltotto med græskar, brune champignon og grønkål

Speltotto er en rigtig god efterårsret – især når den er fyldt med lækre sager som butternut squash (græskar), brune champignon og grønkål. Det er simpelthen så lækkert!

Hvis det ikke skal være lyv, så lavede jeg denne ret to gange på én uge…. Så ja, den smager altså rigtig godt 🙂 Oooog, så manglede jeg tilfældigvis også et godt billede af retten (haha!). Det fik jeg anden gang, og nu er jeg klar til at dele opskriften med jer.

Speltotto med græskar, brune champignon og grønkål (4 pers.)


3 dl perlespelt
1 butternut squash
1 stort rødløg
4 fed hvidløg
1.5 dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon (varm)
1 stor håndfuld grønkål
1 spsk friskhakket timian
100 g parmesanost
1 spsk smør
Ca. 1 citron, saften herfra
200 g brune champignon
En lille håndfuld hasselnødder

  • Skyld perlespelt og lad den dryppe af i en si.
  • Vask græskarret grundigt og halvér det. Skrab kernerne ud (gem dem evt. til en anden god gang).
  • Skær græskarret i små, mundrette stykker, og læg dem i en pose. Kom lidt rapsolie, salt og timian i og fordel det godt på græskarstykkerne.
  • Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 20 min.
  • I mellemtiden kan rødløget skæres i både og hvidløgsfedene presses. Det hele svitses på en stor, varm pande med olie.
  • Hæld perlespelten ved, og lad det svitses med i et par minutter.
  • Hæld hvidvin på. Når det er kogt væk, så hældes grøntsagsbouillon på, så det dækker alle perlespeltkernerne.
  • Når bouillonen er kogt væk, så hælder du nyt på, så kernerne dækkes igen. Rør en smule rundt en gang i mellem. Alt dette gør du indtil, der ikke er mere bouillon tilbage.
  • I mens bouillon koges væk, så kan:
  • Champignon renses og skæres i skiver (halvdelen skal ned i speltottoen, den anden halvdel skal svitses på panden i lidt smør).
  • Hasselnødderne ristes på en pande.
  • Grønkålen vaskes, rippes (hvis du har købt dem med stilke) og skæres i mindre stykker.
  • Parmesanen rives.
  • Når al bouillon er væk, så tilsættes halvdelen af champignonerne, grønkålen og det bagte græskar. Rør rundt. Derefter tilsættes den revet parmesan, smør og citronsaft. Rør godt rundt.
  • Smag eventuelt retten til med ekstra citron og timian.
  • Top din portion med ristet hasselnødder, stegte champignon og lidt revet parmesan.
  • Spis! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et kig på mine basisvarer