Kylling i tomat/flødesauce med brune ris
Kylling i tomat er en rigtig dejlig og nem hverdagsret. Her er der tilsat fløde og godt med grøntsager – og så er den serveret med brune ris. Med andre ord, en god, mættende ret. Du kan i princippet tilsætte lige de grøntsager, som du og din familie kan lide. Det er bare om at eksperimentere. ?
Kylling i tomat/flødesauce (3-4 pers.)
4 kyllingebryster
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
1/2 squash
1 stor gulerod
5 halve soltørret tomater
2 blomme tomater
250 ml madlavningsfløde
1 dåse flåede tomater
70 g tomatpuré
1/2-1 tsk chilisauce
1 tsk røget paprika
Friskkværnet salt og peber
Brune ris til 4 personer
1 forårsløg
- Smør et ovnfast fad med olie.
- Læg kyllingebrysterne i fadet.
- Snit rødløget fint og pres hvidløget. Læg det i en stor skål.
- Skær squashen i små skiver, ligeledes de soltørrede tomater, guleroden og tomaterne. Læg dem også i skålen.
- Hæld madlavningsfløde, de flåede tomater og tomatpuré i skålen.
- Tilsæt passende mængde chilisauce, alt efter hvor stærk du vil have saucen.
- Tilsæt desuden røget paprika, salt og peber. Rør det hele rundt rundt.
- Hæld det hele udover kyllingebrysterne i fadet.
- Varm fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 30-40 minutter – alt efter hvor store kyllingebrysterne er.
- Tilberede risene imens fadet er i ovnen.
- Vi toppede den færdige ret med snittet forårsløg.
- Spis 🙂
Ingen kommentarer endnu