Bagte søde kartofler fyldt med grønkålssalat

Kylling i karry med lækre toppings

Kylling i karry med lækre toppings

Kylling i karry er bare en sikker vinder – og når man i bedste ristaffel stil har alverdens lækkerier at putte på, så kan alle kun være tilfredse. Her får du en opskrift på kylling i karry og lidt forslag til, hvad man kan putte på.

Hvis du har nogle ekstra toppings, som dig og din familie elsker at tilsætte, så skriv dem endelig i en kommentar!

Kylling i karry med lækre toppings (4 pers.)


1 rødløg

2 fed hvidløg

1 æble

1 tsk karry pasta

1,5 spsk karry

Ca. 600 g kyllingfillet

1 kylling bullion terning

1 dl vand

1 ds kokosmælk

1 rød snackpeberfrugt

4 gulerødder

Ris til 4 personer

Forslag til toppings: kokosmel/kokosflager, æble, banan, frisk ananas (alternativ: ananas på dåse), tranebær/rosiner, forårsløg, mango, mangochutney, ærter, edamamebønner….

  • Hak løget fint, pres hvidløget og riv æblet groft.
  • På en varm, stor pande (eller en gryde) med olie svitses ovenstående sammen med karry pasta og karry i et par minutter.
  • Skær kyllingen i mindre stykker, og tilsæt den til panden. Lad kyllingen blive gennemstegt.
  • I mellemtiden kan peberfrugt og gulerødder blive skåret i tynde, lange stykker (ca. 5 cm lange).
  • Opløs bullionen i 1 dl kogende vand.
  • Når kyllingen er gennemstegt, tilsæt så grøntsager, bullionvand og kokosmælk til panden. Lad det stå og varme i 10 min (uden at koge), eller til du synes grøntsagerne har fået nok.
  • OBS: hvis man gerne vil have en sovs uden stykker af løg osv, så brug en stavblender til at blende sovsen til en ensartet én før du tilsætter kyllingen (som du har stegt på en anden pande, eller stegt som det første og så taget af på en tallerken).
  • Alt efter hvor længe risene skal have, så tilbered dem imens sovsen laves. Sorte ris skal f.eks. have ca. 55 min, så tjek bag på pakken.
  • Hak og snit frugten og forårsløg, som du kan lide det. Tilsæt det og de andre toppings til små, separate skåle.
  • Server og spis.

Kylling i karry

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte søde kartofler fyldt med grønkålssalat