Grove pirogger med fyld af linser og grøntsager
Pirogger er en rigtig god ting – man kan jo både tage en med i madpakken, en med på udflugt, have den som en del af en buffet eller hvis man skal på picnic i naturen. Den er bare god 😀
Fyldet i disse grove pirogger består af linser, grøntsager og krydderier. Det smager rigtig godt, men hvis du ikke lige er til det, så kan du selv finde på noget. Fyldet kan man nemlig variere, som man har lyst. En god rest kødsovs ville heller ikke tage skade af at komme i – tværtimod! Det må jeg gøre næste gang.
Grove pirogger med fyld af linser og grøntsager (10 stk)
Dej
20 g gær
2 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
½ dl yoghurt
100 g grahamsmel
ca. 250 g hvedemel
Knivspids salt
Fyld
1 ds linser (250 g i drænet vægt)
½ rødløg
1 fed hvidløg
1 chili (eller lidt 1 tsk chilisauce eller ½ tsk cayennepeber)
1½ tsk spidskommen
1 stor snackpeberfrugt
ca. 80 g fintrevet gulerødder
70 g tomatpuré
Pynt
1 æg
Oregano
Sesam
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt yoghurt og olie – rør rundt.
- Tilsæt melet. Hold lidt igen med hveden.
- Rør det hele rundt på laveste speed med røremaskinen, hvis dejen er for våd, så tilsæt resten.
- Tilsæt salt.
- Sæt nu speed til mellem og rør til dejen er smidig og slipper siderne på skålen. Det tager ca. 20 min.
- Lad dejen hæve (overdækket med vådt klæde) i 1 time ved stuetemperatur.
- Imens kan du lave fyldet.
- Vask linserne i en si, og lad dem dryppe af heri.
- Hak rødløget fint, pres hvidløget, skær peberfrugten i små stykker og hak chilien fint (fjern e.v.t. kernerne).
- På en varm pande med olie svitser du rødløg, hvidløg, peberfrugt, chili og spidskommen i et par minutter.
- Sluk for varmen og tilsæt de revne gulerødder, linser og tomatpuré. Du har nu en god, tyk masse.
- Gør to bageplader klar med bagepapir.
- Når dejen har hævet færdig, deler du den i 10 kugler.
- Spray eller hæld lidt olie på bordet og fordel det.
- Rul nu en kugle ud til en cirkel. Den bliver ikke særlig stor. Tag så 2-3 spsk fyld og placer det på den ene halvdel af cirklen. Fold den anden halvdel op over fyldet. Luk piroggen ved at presse en gaffel rundt langs kanten. Placer den på bagepladen. Dette gør du med alle 10 kugler.
- Pisk ægget og pensl piroggerne med det.
- Drys med oregano og/eller sesam.
- Bag dem i ovnen på 200 grader i 15-20 min.
Ingen kommentarer endnu