Bagte gulerødder med feta, spinat, syltet rødløg og mandler

Nemt og lækkert spejlæg med grønt

Spejlæg med grønt

Spejlæg har altid været en favorit, når det kommer til morgenmad eller frokost. Det er så simpelt og smager skønt til et ristet stykke rugbrød, på en avokadomad eller som et element til en brunch. Sidste gang jeg lavede spejlæg tilsatte jeg lidt ekstra ting på panden; rødløg, hvidløg, tomat og spinat. Det blev rigtig lækkert, og med ét blev det til en hel ret.

Jeg spiste det faktisk bare som det er på billederne. Men man kan jo sagtens dele med en anden og spise noget mere til – f.eks. et stykke ristet rugbrød. Det kunne også være et festligt indslag på brunchbordet. Så ville jeg bare lave det i den største pande, som vi ejer. Eller måske i et ovnfast fad og så stege tingene i ovnen (jeg har ikke prøvet det – og aner ikke, om man kan 🙂 ).

Spejlæg med grønt (1-2 pers)


2 æg

1 lille rødløg

1 fed hvidløg

2 tomater

2 håndfulde frisk spinat

Basilikum

Kryddersalt og peber

  • Hak rødløget og tomaterne fint og pres hvidløget.
  • Steg de tre ovenstående ingredienser i lidt rapsolie på en varm pande i ca. 2 minutters tid.
  • Rens spinaten og tilsæt det til panden. Rør lidt rundt.
  • Tilsæt salt og peber.
  • Når spinaten har “lagt sig”, så slår du æggene ud ovenpå tomatsaucen.
  • Prøv at få æggene til at dække hele fladen. Æggeblommen må gerne ødelægges lidt.
  • Når æggehviden er færdig, så er retten det også.
  • Top retten med frisk basilikum.

Spejlæg med grønt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte gulerødder med feta, spinat, syltet rødløg og mandler