Rugbrødstoast med chorizo og brie

Nem pita-pizza med lækkert fyld

Nem pita-pizza med lækkert fyld

Her får I opskriften på pita-pizza. Tre forskellige slags ovenikøbet – nemlig en med serrano skinke, en anden med chorizo og en tredje med oksekød. Når den skal stå på nem, men samtidig lækker, aftensmad herhjemme, så får vi pita-pizza. De kan selvfølgelig varieres i forhold til fyld alt efter, hvad man kan lide. Pita-pizza er også gode at have med i madpakken dagen efter, for de kan sagtens spises kolde. De består af en hurtig tomatsauce, grøntsager med smag og så en af de tre kødfyld. Meget lækkert! 🙂

Pita-pizza (4 pers.)


8 fuldkorns pitabrød (se efter fuldkornslogoet)

140 g tomat pasta

1 fed hvidløg

2 tsk oregano

2-3 spsk olivenolie

Salt og peber

2 håndfulde frisk spinat

1-2 forårsløg

1 rød snackpeber

1 rødløg

½ glas soltørret tomater, hakket

6 cherrytomater

2 kugler mozzarella

Kød: Serrano skinke (60-120 g), chorizo (ca. 100 g, enten som pålæg eller pølse skåret i skiver) og/eller oksekød (ca. 200 g)

½ chili eller ønsket mængde cayennepeber (til oksekødet)

Rød pesto (Lav din egen eller køb e.v.t. en god chili/soltørrettomat pesto. Der er en god en fra Gestus)

Pita-pizza

  • Del pitabrødene i halve.
  • Hæld tomatpastaen i en lille skål.
  • Pres hvidløget over i tomatpastaen.
  • Tilsæt olivenolien oregano.
  • Smag til med salt og peber – og e.v.t. mere oregano.
  • Vask alle grøntsager.
  • Skær spinaten i strimler.
  • Skær forårsløget i små skiver. Du kan sagtens bruge hele løget – bare husk at rense det godt. Der kan godt sidde lidt jord inde i den mørkegrønne del.
  • Skær snackpeberfrugten i ringe eller mindre stykker.
  • Skær rødløget i ringe.
  • Skær cherrytomaterne i kvarte.
  • Bland oksekødet med chili/cayennepeber.
  • Nu skal pizzaerne samles.
  • Læg de halve pitabrød på en bageplade med bagepapir.
  • Fordel tomatblandingen på alle pitabrødene.
  • Serrano pizza: Læg peberfrugt, stykker af serrano skinke, forårsløg, klumper af mozzarella (som du bare plukker fra kuglen) og til sidst klatter af pesto.
  • Chorizo pizza: Læg peberfrugt, rødløg, chorizo, soltørret tomat, cherrytomater og klumper af mozzarella.
  • Oksekød pizza: Læg peberfrugt, rødløg, soltørret tomat, små klumper af oksekød og klumper af mozzarella.
  • De skal have ca. 10 min i en 200 grader varm ovn (ost skal være smeltet, og oksekødet skal være færdigstegt).
  • Top pizzaerne med spinaten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrødstoast med chorizo og brie