Blåbærsmoothie

Chia-skovbærmarmelade

Der er ikke noget bedre end hjemmelavet ting. Her ved du lige præcis, hvad der er kommet i, og hvordan det skal smage. Mange gange smager det jo bare meget bedre end det købte i supermarkedet. Marmelade er tilmed rigtig nemt at lave. Chiafrøene er med til at gøre konsistensen en smule tykkere, så man ikke behøver fortykningsmiddel. Det er da i orden! Jeg bruger marmeladen til et hav af ting – bl.a. på min ostemad, morgengrøden, pandekagerne, vaflerne eller på/i yoghurt. Listen er lang og nok længere 🙂 Husk, at den ikke kan laves liiiige, når man står og mangler en god, hjemmelavet marmelade – Chiafrøene skal nemlig have tid (ca. 1 time) til at suge væske til sig, så man opnår den tykke, marmelade konsistens.

Chia-skovbærmarmelade (2 små glas)


300 g frosne skovbær (også kaldet “Bær symfoni)

1 dl vand

1 tsk vanilje (alternativ: 2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang)

Ca. 2 spsk kokossukker (alternativ: rørsukker eller alm. sukker)

2 spsk chiafrø

  • Tilsæt bær, vand og vanilje til en gryde. Lad det koge i 15 min.
  • Smag til med kokossukker.
  • Lad det køle en smule og tilsæt så chiafrøene. Rør godt rundt.
  • Skold to glas.
  • Hæld marmeladen på glassene.
  • Chiafrøene skal have tid til at suge væske, så den skal stå i min. 1 time før den kan blive spist.
  • Opbevares på køl med tætsluttet låg. Kan holde sig i 1-2 uger.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærsmoothie