Min elskede grød // del 1

Koldhævede fuldkornsboller

De er gode søndag morgen (eller tirsdag morgen 😀 ), og så er de er gode i madpakken! De er fyldt med frø, kerner og fuldkorn, så de er en smule mere kompakte end de bolleopskrifter, der ellers er her på siden. Prøv dem – og skriv endelig til mig, hvad du synes 🙂 God fornøjelse. Du kan desuden finde andre bolleopskrifter her.

Koldhævede fuldkornsboller (ca. 14 boller)


12 g gær

9 dl vand

275 g hvedemel

ca. 700 g fuldkornsmel (f.eks. grahamsmel. Juster melmængden alt efter hvilken type du bruger)

1 dl solsikkekerner

1 dl hørfrø

Salt

Drys: græskarkerner, solsikkefrø, hørfrø og/eller sesam.. Eller noget helt andet 🙂

Maskine: køkkenmaskine – og ellers må du bruger hænderne til at ælte 🙂

  • Opløs gæren i vandet.
  • Til hvedemel, kerner, frø og salt.
  • Tilsæt derefter halvdelen af fuldkornsmelet og rør rundt i køkkenmaskinen på det laveste.
  • Tilsæt derefter lidt mel af gangen til dejen begynder at hænge sammen. Den må gerne være våd.
  • Ælt nu dejen til den slipper alle sider af skålen – og gerne lidt til.
  • Overdæk skålen og sæt den på køl til næste morgen (eller ca. 6-8 timer).
  • Tænd ovnen på 260 grader (alm ovn).
  • Hæld dejen ud på et meldækket bord.
  • Strø lidt mel ud over dejen også.
  • Hak boller ud af dejen. Prøv så vidt muligt at undgå at slå luft ud af den.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og strø lidt kerner/frø (f.eks. græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, sesam..) ud over bollerne. Dup evt lidt, så de sidder bedre fast på bollen.
  • Skru ned på 220 grader og bag bollerne i ca. 20 min eller til de lyder hule, når du slår på bunden af dem.
  • Velbekomme! 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min elskede grød // del 1