Fladbrød af søde kartofler

Koldhævet speltboller

Koldhævet speltboller

Her er der en opskrift på lækre speltboller! Du kan tilsætte lige de kerner og frø, som du ønsker og har i skabene. Dog skal du være opmærksom på, hvis du bruger noget, som suger væde til sig – så skal vandmængden lige justeres lidt 🙂 God fornøjelse! De er perfekte en søndag formiddag, kan jeg hilse at sige.

Koldhævet speltboller (10 stk)


6 dl koldt vand

10 g gær

1 tsk honning

1 dl solsikkekerner

0.5 dl hørfrø

1 tsk salt

350 g hvedemel

250 g fuldkornsspeltmel

  • Opløs gæren og honningen i det kolde vand.
  • Tilsæt derefter resten af ingredienserne til skålen.
  • Det hele blandes ved at røre dejen langsomt på en røremaskine. Når det hele er rørt sammen, så ælter du dejen godt i gennem ved høj hastighed på maskinen til dejen slipper skålens sider. Dejen skal være meget blød og smidig. Der går omkring 20-30 min. Hvis du ikke har en røremaskine, så må du bare i gang med klør fem. Det tager nok lidt tid, men kan godt lade sig gøre 🙂
  • Dæk skålen til og sæt den på køl i mindst 8 timer. Jeg plejer at gøre det natten over.
  • Tænd ovnen på 250 grader.
  • Hæld forsigtigt den færdighævet dej ud på et meldrysset bord.
  • Skær passende størrelse boller ud af dejen uden at røre for meget ved den. På denne måde bevarer du mest muligt luft i bollerne.
  • Placer bollerne på bageplade med bagepapir.
  • Sæt pladen i midten af ovnen og skru ned på 220 grader. Bag bollerne til de lyder hule, når du banker på bunden af dem. Der går omkring 20 min alt efter ovn og størrelse på bollerne.

 

 

 

Koldhævet speltboller panini

Speltbollerne fungerer også rigtig godt som panini.

Her er det med avokado, humus, tomater, basilikum og syltet rødløg. 

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fladbrød af søde kartofler