Æbleroser

Sundere klatkager

Processed with VSCO Har du en rest risengrød stående i køleskabet? Hvis ja, så er der her en opskrift på lækre klatkager lavet af risengrøden. Der er tilsat kokossukker og havregryn i stedet for hvidt raffineret sukker og hvedemel. Det smager super godt, og gør kagerne en smule sundere også.

Klatkager (ca. 10 stk)


ca. 700 g risengrød

2 æg, delt op

½ vaniljestang

3 tsk kokossukker

2 spsk havregryn

Kokosolie el. smør til stegning

  • Flæk vaniljestangen (brug kun den halve), og skrab vaniljekornene ud. Bland dem med kokossukkeret.
  • Rør risengrøden, æggeblommer, vaniljekorn, kokossukker og havregryn sammen.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt et par spiseskeer af dem til dejen og rør rundt. Vend derefter resten af æggehviderne forsigtigt i.
  • Steg klatter af en spiseskefuld dej på en varm pande med smør/kokosolie/rapsolie til de er gyldne på begge sider.
  • Server med bærkompot, flormelis, kanel, marmelade, frugt, hakkede mandler, granatæble eller hvad du har lyst til 🙂

 

Processed with VSCO

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleroser