Sundere klatkager
Har du en rest risengrød stående i køleskabet? Hvis ja, så er der her en opskrift på lækre klatkager lavet af risengrøden. Der er tilsat kokossukker og havregryn i stedet for hvidt raffineret sukker og hvedemel. Det smager super godt, og gør kagerne en smule sundere også.
Klatkager (ca. 10 stk)
ca. 700 g risengrød
2 æg, delt op
½ vaniljestang
3 tsk kokossukker
2 spsk havregryn
Kokosolie el. smør til stegning
- Flæk vaniljestangen (brug kun den halve), og skrab vaniljekornene ud. Bland dem med kokossukkeret.
- Rør risengrøden, æggeblommer, vaniljekorn, kokossukker og havregryn sammen.
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt et par spiseskeer af dem til dejen og rør rundt. Vend derefter resten af æggehviderne forsigtigt i.
- Steg klatter af en spiseskefuld dej på en varm pande med smør/kokosolie/rapsolie til de er gyldne på begge sider.
- Server med bærkompot, flormelis, kanel, marmelade, frugt, hakkede mandler, granatæble eller hvad du har lyst til 🙂
Ingen kommentarer endnu