Rødbedesmoothie

Æbleroser

Æbleroser

En lille hyggelig og flot butterdejskage/tærte fyldt med marmelade og tynde æbleskiver. Den pynter så fint på kaffebordet. Jeg har også serveret den som en lille dessert på et brunch bord. Det fungerede rigtig fint. Og det bedste af det hele er, at det tager ingen tid at lave.

Lækre æbleroser (6 stk)


2 røde æbler

½ citron

1 pakke butterdej (eller lav din egen 🙂 )

6 tsk marmelade (jeg har både prøvet med en pære/havtorn variant og en med abrikos – begge er gode!)

Kanel

Flormelis/sukrinmelis til pynt

  • Halver æblerne, og halver igen, så du har kvarte. Skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i tynde skiver. Jo tyndere, desto bedre. Læg skiverne i en skål med vand og saften var den halve citron. Enten kan du lade skiverne ligge i vandet i en halv time, eller også kan du give dem en tur i mikroovnen i 5 minutter. Dræn dem derefter for vand.
  • Skær butterdejen i 6 lige store stykker.
  • Smør marmeladen på alle stykkerne og strø med kanel.
  • Læg derefter de bløde æbleskiver på dejen, som vist på billedet. Der skal være ca. 1 cm fri dej i hver side.
  • Vend derefter dejen over æblerne, så man stadig kan se den røde kant af æblerne. Rul nu stykkerne sammen, så de ligner en rose.
  • Bag roserne i enten muffinsforme eller en silikoneform i ca. 35 min på 200 grader.
  • Pynt med flormelis/sukrinmelis.
  • De kan både nydes varme og kolde – og dagen(e) efter.

Æbleroser

 

Æbleroser

 

Æbleroser

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbedesmoothie