Bananbrød med speltmel

Farverig rødkålssalat

 

Lækker rødkålssalat med granatæble, pinjekerner og appelsin Denne rødkålssalat har jeg lavet i nogle år nu. Den er virkelig skøn på mange måder. Smagen er både sød og syrlig, og så har den desuden knasende og bløde elementer. Den passer perfekt til julefrokosten eller som et friskt pust på bordet juleaften – eller til en helt almindelig hverdagsaften, selvfølgelig 🙂 Den kan desuden godt spises dagen efter. Det bliver den kun bedre af.

 

Rødkålssalat (4 pers.)


1/4-1/2 rødkål (alt efter hvor stort hovedet er)

3 appelsiner

1 bdt persille

1/2 granatæble

30 g pinjekerner

3 spsk tranebær

Dressing

0.25 dl solbærsaft

0.25 dl citronsaft (1/2 citron)

2 spsk olivenolie

Salt og peber

  • Snit rødkålen fint. Kom det i en mellemstor skål
  • Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i skiver fra toppen/bunden. Herefter kan du skære dem i mindre stykker. Tilsæt appelsinstykkerne til kålen. Hæld gerne appelsinsaften med, som er på skærebrættet.
  • Skyld og snit persillen groft. Tilsæt det til skålen.
  • Så er vi kommet til granatæblet…. Det jeg gjorde sidst, var, at skære toppen af, og derefter snitte ned langs der, hvor man kan se den hvide væg er. Så man ender ud med at have omkring 4-5 både fyldt med granatæblekerner. Og så er det rimelig nemt at få dem ud. Hvis du ikke forstår, så skriv! 🙂 Tilsæt dem til skålen.
  • Rist pinjekerner på en varm, tør pande til de er gyldne. Tilsæt dem og tranebærrene til skålen.
  • Dressingen: Mix alle ingredienserne. Smag den evt til, hvis du synes, der mangler noget af det ene eller det andet. Hæld den over salaten.

Lækker rødkålssalat med granatæble, pinjekerner og appelsin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med speltmel